Wapenfeiten

Leden van Supportersbeweging Victoria Alkmaar betalen per jaar 10 euro contributie. Hiermee:

-Draag je bij aan de doelstelling van Victoria om de AZ-supporters zowel lokaal als landelijk te vertegenwoordigen en de clubcultuur te beschermen
-Word je stem als supporter gehoord en kun je bij ons aankloppen met vragen of ideeën
-Lever je een bijdrage aan sfeeracties en projecten als het monument bij de Alkmaarderhout en de schildering in de tunnel
-Krijg je korting op Victoria- en Ben-Side-merchandising (sjaals, petjes, mutsen enz.) en krijg je gratis Victoria- en Ben-Side-stickers
-Kun je gebruik maken van kosteloos en vrijblijvend juridisch advies van een ervaren advocaat en eventueel sponsoring van juridische stappen in geval van onterechte stadionverboden of straffen
-Word je uitgenodigd voor de tweejaarlijkse ledenavond

Verder draag je als lid van Victoria natuurlijk bij aan alles waar Victoria zich voor inzet. Je draagt hierdoor bij aan de sfeer in het stadion een actieve, fanatiek, grote Ben-Side! Zie onderstaande wapenfeiten voor een selectie van de punten waar Victoria zich voor inzet of heeft ingezet. Hoe meer leden en hoe meer geld hoe meer en hoe grotere acties er mogelijk zijn! Lid worden kan heel gemakkelijk via deze website onder het menu Lid worden.

Acties

Supportersbeweging Victoria Alkmaar is opgericht in november 2009 en heeft zich sindsdien onder meer op de volgende punten laten zien:

Continu o.a.: Actief tegen combi’s en stadionverboden, relatie stewards-supporters verbeteren, massaal bezoeken diverse trainingen, promoten (staande) Ben-Side, Tegen het moderne voetbal, merchandising
2009: Stadionverbodenactie
2010: Alkmaarderhout-tribune
2011: Staande Ben-Side (vanaf nu iedere niet-competitiewedstrijd), beschilderen tunneltje, inspraak uitshirt, 1e City of Dreams-supporterstoernooi (vanaf nu jaarlijks)
2012: Afscheid Barry Opdam, AZ Non-League Day
2013: Korting op uitwedstrijden ingevoerd
2014: Organiseren busreizen naar uitwedstrijden, onthulling monument Alkmaarderhout
2015: Start staanvak Ben-Side in W en X1
2016: Victoria staat aan basis oprichting Supporterscollectief Nederland

De diverse acties staan hieronder uitvoeriger beschreven, in chronologische volgorde.

Stadionverbodenactie

Victoria is nog nauwelijks opgericht, of AZ legt in januari 2010 zestien stadionverboden op aan een willekeurige groep supporters naar aanleiding van vermeende spreekkoren tijdens AZ-Ajax in oktober 2009. Zonder waarschuwing vooraf, zonder kans op verdediging en zonder bewijs van het strafbare feit mogen zestien supporters van de Ben-Side het stadion niet meer in. Meteen wordt een actie op poten gezet voor de eerstvolgende thuiswedstrijd. Met oproepen op verschillende websites en een flyer-actie op de dag zelf wordt opgeroepen om de eerste zestien minuten beneden stil in ‘de gracht’ te blijven staan. Uiteindelijk staan ruim duizend supporters beneden terwijl een enorme hagelbui het Victorie Stadion teistert. De halflege Ben-Side laat zien hoe de tribune er uitziet als AZ door blijft gaan met dit repressieve supportersbeleid. Ook op de Molenaar-tribune en zelfs in het uitvak met Groningen-supporters verklaren supporters zich solidair. Uiteindelijk geeft AZ toe onjuist gehandeld te hebben, en wordt de zaak afgesloten met een compromis. Na een gesprek met AZ kunnen alle supporters per direct het stadion weer in. In plaats van negen maanden geen AZ, hebben de onterecht bestrafte supporters uiteindelijk ‘maar’ twee thuiswedstrijden gemist.

Combi’s

Victoria houdt zich continu bezig met de regelingen die worden opgelegd voor het bezoeken van uitwedstrijden. Steeds vaker worden om onduidelijke redenen beperkingen opgelegd aan AZ-supporters die hun club buiten Alkmaar willen steunen. Via aanwezigheid bij vooroverleggen en nauw contact met AZ en overige instanties hebben wij sinds de oprichting veel meer duidelijkheid kunnen geven over de besluitvorming. Het zijn vaak lokale overheden die uit gemakzucht auto- of zelfs buscombi’s opleggen. Een kwalijke zaak, die inmiddels ook landelijk wordt aangepakt. In enkele gevallen heeft Victoria AZ geadviseerd van een buscombi een autocombi te maken, waarna dit dan ook gebeurde. Het doel van Victoria is altijd om zo veel mogelijk vrij vervoer te bewerkstelligen.

2016

Vanaf 2015 beginnen de vervoersregelingen te verbeteren, mede dankzij de steeds betere contacten in het land en het goede gedrag van de AZ-supporters. In 2015-2016 waren de vervoersregelingen vergeleken met vorig jaar iets gunstiger, al nam vrij vervoer af van vier naar drie wedstrijden (Excelsior, Feyenoord en Heracles). Wel kelderde het aantal autocombi’s met omwisselpunt onderweg van negen naar vier. De meeste wedstrijden (tien) moeten tegenwoordig nog wel bezocht worden met de auto, maar omwisselen langs de snelweg hoeft daarbij niet meer. Ook Alkmaar zelf werd iets soepeler, met dit seizoen vier in plaats van twee clubs die niet onderweg hoeven om te wisselen (Roda JC, Heracles, Vitesse en Excelsior). Concreet voorbeeld van actie die heeft geleid tot verbetering is het in samenwerking met Tilburg Tifosi van tafel krijgen van een busjesverbod voor Willem II-uit.

Ben-Side

Ieder jaar doet Victoria een oproep aan alle fanatieke supporters die nog niet op de Ben-Side staan om hier te komen staan. De hoop is dat hierdoor steeds meer supporters zullen staan in plaats van zitten, en dat de sfeer hierdoor verbetert. Het eerste jaar verhuisden zo’n zeventig supporters naar de Ben Side, een jaar later wederom enkele tientallen. Met kleine stapjes hopen we zo ook de nieuwe generatie naar de tribune te trekken, waardoor deze zal uitgroeien tot de plek van een fanatieke harde kern.

2012

In seizoen 2011-2012 wordt een begin gemaakt om de Ben-Side bij matig bezochte wedstrijden vanaf beneden te laten staan. De eerste keer dat er een oproep wordt gedaan is voor de bekerwedstrijd tegen FC Groningen. In het matig gevulde stadion is de Ben-Side redelijk gevuld, staat geheel en zorgt voor een memorabele sfeer. Bij de bekerwedstrijden tegen GVVV en Heracles wordt de oproep herhaald. Ondanks enkele klachten bij de wedstrijd tegen Heracles is bij alle wedstrijden gebleken dat er potentie is voor een staande Ben-Side. Met dit soort acties hopen we langzaam maar zeker toe te werken naar een staande Ben-Side, een waardige twaalfde man!

Ook in het volgende seizoen wordt de staande Ben-Side voortgezet. Het blijkt wederom een groot succes bij de drukbezochte Europa League-wedstrijd tegen Anzhi, en maakt ook de saaie bekerwedstrijd tegen SC Veendam in september 2012 een stuk aantrekkelijker.

2015

Vanaf het seizoen 2015-2016 is het staanvak verplaatst naar Vak W en X1. Na vele gesprekken met AZ is besloten om de helft van de Jan van der Ben-tribune ‘staanvak’ te laten worden, ook al blijven de stoeltjes voorlopig staan. Het feit dat de fanatiekste supporters nu bij elkaar en dichter bij het veld staan, blijkt vanaf het begin direct sfeerverhogend. Ook de Molenaar-tribune leeft op, onder meer in het over en weer zingen naar de Ben-Side.

Stewards

De relatie tussen stewards en supporters is omstreden en immer beladen. Regelmatig ontvangen wij klachten van supporters die ruzie hebben gehad met stewards die zich in hun ogen overdreven gedragen. Vooral het nodeloos dreigen met stadionverboden, ook als er bijvoorbeeld in het gangpad of op een stoeltje gestaan wordt, schiet veel supporters in het verkeerde keelgat. Er zijn nauwelijks tot geen incidenten in het stadion, en ook buiten het stadion zijn er zelden problemen met AZ-supporters. Om deze reden verwachten wij een vriendelijker opstelling van de stewards en meer krediet. In plaats van beveiliger, zou de steward meer een gastheer moeten zijn. In een gesprek met de hoofdstewards en veiligheidscoördinator van AZ in mei 2010 hebben wij dit duidelijk kenbaar gemaakt. AZ gaf aan zich te herkennen in de maatregelen, en enkele incidenten tussen stewards en supporters te betreuren. Er zijn bij het gesprek duidelijke afspraken gemaakt over de te contacteren hoofdsteward bij dergelijke incidenten. De verhouding tussen stewards en supporters lijkt sinds die tijd wat te zijn verbeterd, al blijven er zo nu en dan schrijnende gevallen voorkomen.

2012

In juni 2012 is er wederom een gesprek geweest tussen een delegatie van Victoria en een aantal stewards. Hier werd besproken wat er sinds het vorige gesprek verbeterd is en wat er nog altijd beter kan. Wederom heeft dit een aantal punten opgeleverd die de relatie tussen stewards en supporters zal verbeteren.

Alkmaarderhout-tribune

In de zomer van 2010 wordt de Brasserie Alkmaarderhout opeens vernoemd naar trainer Louis van Gaal, onder wie AZ een jaar eerder voor de tweede maal in de historie landskampioen werd. Omdat hiermee de naam Alkmaarderhout uit het stadion is verdwenen, doet Victoria een voorstel om de naamloze Westzijde-tribune naar het oude stadion te vernoemen. In oktober 2010 maakt AZ bekend dat de Westzijde voortaan door het leven gaat als Alkmaarderhout-tribune. Het geliefde stadion dat in 2006 werd verlaten, krijgt hiermee een prominente plaats in het nieuwe stadion.

Training

Voorafgaand aan de Noord-Hollandse derby tegen aartsrivaal Ajax op zondag 14 november 2010 doet Victoria een oproep om de laatste training voor deze wedstrijd op zaterdag 13 november massaal te bezoeken om de spelers te wijzen op het belang van de wedstrijd. Ondanks het tijdstip van 10:15 verzamelen ongeveer 300 supporters zich bij het tunneltje, om van daar naar het trainingsveld te lopen. Met fakkels, spandoeken en gezang wordt een erehaag gevormd voor de spelers die één voor één naar het trainingsveld lopen. AZ wint de volgende dag met 2-0 in een euforisch Victorie Stadion. De actie kan geslaagd worden genoemd. Ook in diverse media en door verschillende spelers wordt de trainingsactie bewonderd.

2012

Voor de uitwedstrijd tegen Ajax doen we een oproep om de spelersbus uit te zwaaien voor vertrek naar Amsterdam. Op deze oproep komen honderden supporter af. Voor de thuiswedstrijd tegen Ajax in januari doen we wederom een oproep om de laatste training voor de wedstrijd te bezoeken. Ditmaal komen maar liefst 500 supporters op de training af. Eerder waren eind december na de tumultueuze bekerwedstrijd tegen Ajax – waar Esteban aangevallen werd door Wesley en AZ vervolgens weigerde verder te spelen – ook al honderden supporters ‘s avonds na een spontane oproep die snel via internet verspreid werd naar het stadion gekomen om de spelers te ontvangen. Ook na de uitschakeling in de beker en Europa League en vlak voor de ontknoping in de competitie werd een oproep gedaan om naar de training te komen. Op een koude en druilerige Tweede Paasdag kwamen 200 AZ-supporters de spelers een hart onder de riem steken.

2015

Mede dankzij het aantreden van de nieuwe algemeen directeur Robert Eenhoorn wordt de eerste training sinds 2015 op zondagmiddag in het stadion gehouden en gecombineerd met de presentatie van het nieuwe shirt. De eerste keer trok dit zo’n 2000 toeschouwers, de tweede keer liep het zelfs richting de 3000.

Beschilderen tunneltje

Een project waar Victoria meer dan een jaar mee bezig is geweest is het beschilderen van het fietstunneltje dat naar het Victorie Stadion leidt. Eerst twistten AZ en de Gemeente Alkmaar wie er over kon beslissen, daarna verbood de gemeente het met een karrevracht kulargumenten. Toen het een jaar later (eind 2010) nog eens werd aangeroerd kon het plotseling wel, maar bleek het even later toch om een misverstand te gaan. Uiteindelijk besluit de SV AZ een petitie op te starten, die door ongeveer 5000 supporters wordt ondertekend. Ondertussen zet Victoria het onderwerp op de politieke agenda, door contact te hebben met de PvdA. Uiteindelijk gaat de gemeente akkoord met een afgezwakte versie van het oorspronkelijke plan: te beschilderen platen van 1,5 hoog en 18 meter lang in het overdekte gedeelte van de tunnel. Sinds juli 2011 is de schildering met enkele AZ-logo’s en stadswapens en de tekst Ben Side Alkmaar te zien in het tunneltje. In de zomer van 2012 wordt ook de tweede zijde van het tunneltje beschilderd.

Inspraak uitshirt

Omdat AZ nogal eens de mist in gaat met met name het uitshirt, oppert Victoria om supporters inspraak te geven in het ontwerpen van het uitshirt. AZ vindt dit een goed idee, en uiteindelijk worden uit een enorme lading ontwerpen van vele supporters twintig ontwerpen naar AZ opgestuurd. De club – in de persoon van Earnest Stewart – is onder de indruk en neemt de adviezen mee naar kledingsponsor Macron. Uiteindelijk wordt het uitshirt naar wens zwart, plus een Alkmaarse toren in de kraag, een andere wens. Afgesproken wordt om dit jaarlijks te herhalen.

2011-2012

Eind 2011 komt AZ op voorspraak van Victoria met een derde uitshirt, een felblauw exemplaar. Net als in 1981. Het shirt is onder supporters direct populair.

Supporterstoernooi City of Dreams

Nadat een jaar eerder al een zaalvoetbaltoernooi werd georganiseerd, hielp Victoria in juni 2011 met het organiseren van een veldvoetbaltoernooi op de velden van Alcmaria Victrix. Twintig teams van 7 man streden op een half veld om ’t Fluitje, de beker die – net als het toernooi – vernoemd is naar uitspraken van AZ-supporter Gillus, die in mei 2010 overleed. Het toernooi, dat in de brandende zon druk bezocht werd, moet een jaarlijks terugkerend evenement worden. Het permanente doek achter in Vak W is door Victoria Alkmaar geschonken aan alle vrienden van Gillus. Ook in 2012 was de tweede editie weer een groot succes. De winnaar ontving van Victoria speciale City of Dreams-petjes, die tevens te koop waren voor alle andere supporters.

Landelijk collectief

Sinds eind 2010 is Victoria aangesloten bij de landelijke beweging Tegen het moderne voetbal. Supportersgroepen van ongeveer twintig clubs zijn hierbij aangesloten om de strijden tegen de uitwassen van het moderne voetbal. Victoria is regelmatig aanwezig bij vergaderingen, en doet – met de Red White Fanatics – mee aan de spandoeken die regelmatig tegelijkertijd in vele stadions te zien zijn. In deze hoedanigheid is Victoria bijvoorbeeld ook aanwezig bij gesprekken met het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV) en de Nationale Ombudsman. Op deze manier hebben we rechtstreeks contact met de beleidsbepalers, waarbij we hen ervan willen overtuigen dat veel van de huidige maatregelen hun doel voorbij schieten.

2012

In maart 2012 sluit advocaat Twan Kersten zich aan bij het initiatief Tegen het moderne voetbal, wat betekent dat hij ons kan juridisch kan bijstaan in gevallen waar dat nodig is. Een enorme winst voor de leden van Victoria en de andere groepen die verenigd zijn in het initiatief! Ook is er contact met Tweede Kamer-leden Tjeerd van Dekken (PvdA) en Richard de Mos (PVV) over aanpassing van de voetbalwet. In het stadion is er onder meer een actie tegen de belachelijke aanvangstijden van wedstrijden.

2016

Victoria is één van de voortrekkers van het in 2016 gelanceerde Supporterscollectief Nederland, dat na bijna twee jaar voorbereiding in mei 2016 werd gelanceerd. In de zomer van 2016 waren 32 verenigingen van 26 clubs aangesloten.

Merchandising

Vanaf 2011 bouwt Victoria tevens haar assortiment merchandising uit. Na diverse sjaals, waaronder de zeer succesvolle Ben-Side-sjaals, komen er ook City of Dreams-petjes en Ben-Side pins. Vanaf 2012 zijn permanent verschillende Victoria- en Ben-Side-stickers verkrijgbaar die gratis worden uitgedeeld aan leden. Nieuw in het najaar van 2012 is de Victoria-muts.

Afscheid Barry Opdam

Op vrijdag 27 april 2012 gaan 55 AZ-supporters, allemaal leden van Victoria, naar Volendam om bij de wedstrijd FC Volendam-FC Eindhoven afscheid te nemen van clubicoon Barry Opdam. Min of meer toevallig is dit ook meteen de laatste wedstrijd van Opdam in het betaalde voetbal, waardoor het een zeer gedenkwaardige avond wordt in het vissersdorp die zowel door Opdam als de supporters die mee zijn nog lang herinnerd zal worden.

AZ Non-League Day

Aan het begin van seizoen 2012-2013 lanceert Victoria in samenwerking met AZ AZ Non-League Day. Ieder interlandweekend zal een elftal uit de AZ-jeugd zijn wedstrijd spelen op het veld naast het trainingsveld. Doel is om de jeugd meer bij de club te betrekken, en supporters ook in een interlandweekend de kans te bieden om naar AZ te gaan. De eerste editie op 8 september werd door ruim 200 man bezocht. De tweede editie trok in de regen ongeveer 100 supporters.

Monument Alkmaarderhout

Vanaf de zomer van 2012 is Victoria in gesprek met de gemeente Alkmaar over een monument op de plek van het vroegere stadion in de Alkmaarderhout. De gemeente toonde zich enthousiast, en reserveerde een plaats op de plek waar vroeger de ingang van MO10 was. Op 14 augustus 2014 werd het monument voor zo’n 200 aanwezigen onthuld door Henk van der Sluis, de toen 86-jarige oud-speler van Alkmaar ’54 die exact 60 jaar eerder in de eerste betaald voetbalwedstrijd in Nederland tussen Alkmaar ’54 en Venlo (3-0) de aftrap nam én scoorde. AZ-historicus Jan Visser hield een korte toespraak terwijl verder onder anderen algemeen directeur Robert Eenhoorn, technisch directeur Earnest Stewart, oud-voorzitter Dirk Scheringa en burgemeester Piet Bruinooge aanwezig waren.

Korting op uitwedstrijden

Na jarenlang aandringen en navraag doen bij andere clubs gaat AZ overstag. De club gaat met aanvang van seizoen 2013-2014 ook 40% korting geven op kaarten in het uitvak, als de tegenstander dat tenminste ook doet bij de uitwedstrijd. Aangezien veel clubs dit al jaren onderling doen worden veel uitwedstrijden goedkoper voor AZ-supporters en is het uitvak in Alkmaar beter gevuld omdat uitsupporters nog maar zo’n 15 euro betalen voor een kaartje, in plaats van 25. Het aantal uitsupporters dat AZ meeneemt stijgt direct fors.

Busreizen naar uitwedstrijden

Vanaf begin 2014 organiseert Victoria busreizen naar uitwedstrijden. De busreizen zijn alleen voor leden en worden gezien als eigen vervoer, waardoor een biertje drinken uiteraard is toegestaan. Afhankelijk van de speeldag en -tijd doen we op de heenweg een kroeg aan voor we naar het stadion rijden. Zie de recentere fotoverslagen voor een sfeerimpressie.

Massaal naar uitwedstrijden

Supportersbeweging Victoria Alkmaar nam in 2015 het initiatief om een ‘massaal naar-actie’ op te starten. Hierin hadden wij vrijwel gelijk twee medestanders met AZ en de Supportersvereniging AZ. Op 11 april 2015 reisden uiteindelijk 1200 AZ’ers af richting SC Heerenveen. Deze actie was zeer geslaagd en afgesproken werd om dit elk jaar te gaan doen. In 2016 werd gekozen om de halve finale van de beker uit bij Feyenoord te pakken. Hierbij hadden de Alkmaar Fanatics een mooie actie gemaakt waarbij iedereen een sjaal kreeg en deze bij de opkomst werd getoond.

Opkomen voor supporters (o.a. na onterecht stadionverbod en politiegeweld bekerfinale)

Als de politie Rotterdam bij de bekerfinale AZ-PSV in mei 2013 excessief geweld gebruikt tegen AZ-supporters roept Victoria direct slachtoffers en getuigen op zich te melden. Er wordt een afspraak gemaakt met betrokkenen en onze advocaat om te kijken welke stappen mogelijk zijn. AZ en het Rode Kruis komen ook met belastende verklaringen over het politieoptreden. Victoria stuurt uiteindelijk een brief met alle verhalen naar burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam waarin opheldering, excuses en schadevergoeding voor de betrokkenen wordt geëist. Een hiernaast verstuurd persbericht leidt tot berichten in media als het Noordhollands Dagblad en RTV Rijnmond. Een reactie vanuit Rotterdam laat op moment van schrijven (september 2013) nog op zich wachten.

Na NAC-AZ in september 2012 meldt een supporter dat hij een stadionverbod van 9 maanden heeft gekregen omdat hij in het uitvak niet snel genoeg een bevel van een steward zou hebben opgevolgd. Na bemiddeling van Victoria, dat ook de Supportersvereniging AZ inschakelt, wordt het stadionverbod door AZ omgezet in een voorwaardelijk verbod.

Structureel overleg met AZ

De tot op heden onregelmatige gesprekken met AZ naar aanleiding van actualiteiten zijn sinds 2015-2016 veranderd in kwartaaloverleg waarbij ook de Supportersvereniging AZ aanschuift. Bij actualiteiten zijn er uiteraard ook hiernaast gesprekken of is er telefonisch contact. Op de vergaderingen worden diverse zaken besproken en kunnen ook ideeën worden ingediend. Ook supporters worden hun van harte uitgenodigd om dit bij ons te doen, zodat wij het bij AZ op tafel kunnen leggen.

Een paar foto’s (klik voor groter):

Duizenden AZ-supporters voor een lege tribune uit protest tegen onterechte stadionverboden, januari 2010


Het spandoek van Victoria in het eigen stadion, sinds januari 2010


Het spandoek van Victoria bij uitwedstrijden (zoals hier in Utrecht), sinds januari 2010


Zo’n 300 AZ-supporters zijn aanwezig bij de training daags voor AZ-Ajax, november 2010


Het beschilderde tunneltje, juli 2011


De eerste keer een staande Ben-Side, AZ-FC Groningen (beker), 22 september 2011


500 AZ-supporters bij de training voor AZ-Ajax, januari 2012


Staande Ben-Side deel II tegen GVVV, februari 2012. Het wordt steeds drukker.


Staande Ben-Side deel III op een goed gevulde Ben-Side tegen Heracles, maart 2012.


Een zeer goed gevulde, bijna geheel staande Ben-Side dus!


Die staande Ben-Side komt er wel.


Afscheid Barry Opdam, 27 april 2012


‘t Hartje is na Vakkie W in 2011 de tweede winnaar van het City of Dreams-toernooi, juni 2012


Staande Ben-Side Part IV, voor het eerst Europees: AZ-Anzhi Makhachkala op 30 augustus 2012


Supporters bij de snikhete eerste editie van AZ Non-League op zaterdag 8 september 2012 (AZ Onder 17-Roda JC B1 0-1)


Staande Ben-Side Part V tegen Veendam in de tweede ronde van de beker op 27 september 2012


De spelers van AZ Onder 15 met op de achtergrond supporters met fakkels tijdens de 2e editie van AZ Non-League Day op 13 oktober 2012.

Non-League Day #3 foto3
Ondanks ijzige kou en berichten dat de wedstrijd zou zijn afgelast steunen enkele supporters ook AZ Onder 13 tijdens de 3e Non-League Day op Sportcomplex ’t Lood in maart 2013. AZ won van Sparta en zou later kampioen worden.

Derby Weekend 102
Voorafgaand aan de derby tegen Ajax in maart 2013 roept Victoria supporters op om vooraf een biertje te drinken op de Plattestenenbrug en vanaf daar naar het stadion te lopen. Zo’n 300 supporters lopen mee en zorgen voor een sfeervolle aanloop naar de wedstrijd.

City of Dreams 2013 groepsfoto Ben-Side
Het derde City of Dreams-toernooi op de velden van Alcmaria Victrix wordt begin juni 2013 voor de tweede maal op rij gewonnen door ’t Hartje.

Tunnel 2e zijde
In de zomer van 2013 wordt ook de tweede zijde van het fietstunneltje beschilderd, een project dat de Victoria samen met de Supportersvereniging AZ heeft gefinancierd. Portretten van de Alkmaarderhout en het Victorie Stadion sieren de wand, evenals portretten van waarschijnlijk de grootste clubhelden uit de historie: Kristen Nygaard, Kees Kist en Barry van Galen.

AZ-Atromitos
Ook in de eerste Europese wedstrijd van 2013-2014 was er in de vierde voorronde tegen Atromitos weer een staande Ben-Side

Non-League Day #4 2013-1
De 4e editie van Non-League Day en de eerste van 2013-2014 trekt begin september zo’n 200 toeschouwers naar het trainingsveld naast het stadion. Zij zien AZ Onder 16 in een aantrekkelijke wedstrijd met 4-1 winnen van FC Twente B1.

AZ-Heerenveen 12
Staande Ben-Side in de gewonnen achtste finale bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen vlak voor de winterstop

Twente-AZ 043
De eerste Victoria-busreis gaat in maart 2014 naar de uitwedstrijd tegen FC Twente, de tweede voerde in april naar ADO Den Haag

Monument Alkmaarderhout 021

Onthulling van het monument bij de Alkmaarderhout op 14 augustus 2014 door (v.l.n.r.) AZ-historicus Jan Visser en oud-spelers Piet Buis en Henk van der Sluis