Waanzin in Kerkrade

Zoals jullie al eerder op de AZ Fanpage hebben kunnen lezen hadden de Red White Fanatics en Victoria Alkmaar wat problemen in Kerkrade: vlaggen werden geweigerd en vellen (A3) met een actietekst (‘Voetbal is van ons!’) mochten ook niet mee naar binnen. Onduidelijke regelgeving en kinderachtig gedoe richting voetbalsupporters zijn schering en inslag, maar bij Roda JC moeten ze zichzelf echt kapot schamen voor de wanvertoning van de gele garde zaterdag. Hoe groot de waanzin was wordt heel erg duidelijk in het verslag van de mensen van de RWF.

“Bij aankomst kwam de map met vellen uit de tas en zonder twijfel werden deze afgekeurd op ‘brandveiligheid’ Het feit dat het eigen KNVB reglement zegt dat materiaal minder dan 1 vierkante meter niet brandvertragend hoeft te zijn maakte helemaal niets uit. ‘Wc rollen zijn immers ook verboden’ was hun repliek

Vervolgens werden alle bandirie’s één voor één bekeken of de tekst die er op stond wel door de beugel kon. De tape werd er vanaf getrokken, waarna ze vroegen waarom er überhaupt tape aan de bovenkant zat. Wij legden ze uit dat die tape aanwezig is om de scherpe randjes weg te halen, waarop we het verwijt kregen dat we in die stokken waarschijnlijk iets naar binnen wilden smokkelen.

Tenslotte kwamen de vlaggen binnen en ook deze werden zonder pardon geweigerd. De stokken waren niet uitschuifbaar en langer dan een meter! Ook hier toonden de stewards weinig flexibiliteit. Samen met een hoofdsteward van AZ is er getracht om tot een compromis te komen: Twee minuten zwaaien, om de stokken vervolgens gelijk in te leveren’ of de doeken van de stokken halen zodat we in ieder geval nog iets hadden, maar zelfs dat kon niet. ‘Nee het komt er gewoon niet in’ was hun argument. Dat we de stokken wilden achterlaten en het alleen nog maar losse stof betrof maakte allemaal niets uit. Maar we moesten wel weten dat ze met ons meeleefden. “Het was een bevel van hogerop, ja sorry daar kunnen wij niets aan doen” zeiden ze… en daar moesten we het maar mee doen.

Uiteindelijk schoot zelfs veiligheidscoördinator Rob Koning te hulp en met de nodige pijn en moeite kreeg hij het voor elkaar dat er twee vlaggen losgemaakt mochten worden van de stokken zodat we nog een klein beetje mee konden doen met de landelijke actie tegen het moderne voetbal. “

Het is in onze ogen schandalig dat zelfs KNVB- reglementen (die vaak al belachelijk zijn) zo terzijde worden geschoven. Op deze manier is het bijna onmogelijk om je als voetbalsupporter nog te uiten en dat gaat veel te ver.  Het gedoe in Kerkrade geeft wel meteen weer aan dat de acties tegen het moderne voetbal broodnodig zijn en wij zijn als Victoria Alkmaar dan ook trots dat wij deelnemen aan het landelijke initiatief om het voetbal weer terug te krijgen waar het hoort. (bij het volk dus!)

Geplaatst op in Nieuws 5 reacties
 • Ronald Dijkstra

  Roda heeft een nogal zuur beleid voor uitsupporters. Voorbeelden zijn talloos. Misschien moeten de Roda-supporters deze shit maar eens aankaarten bij hun bestuur. Stelletje idiote privaat ingehuurde kutbeveiligers!

 • @B045: Het is ongelooflijk hoe dat bij jullie gaat. Wat voor iemand is die VC bij jullie? Dat kan nooit een normale man zijn. Het is niet normaal dat je als supporter al bij voorbaat wordt neergezet als hooligan en wij zullen ons dan ook flink gaan inzetten om dit soort dingen aan te pakken. Geef het vooral niet op in Kerkrade, dat is namelijk wat ze willen!

  @Wessal19: ook bij Vitesse waren ze gek dus. (eigen vervoer was dan wel weer lekker natuurlijk!) Samen gaan we het gewoon doen! Tegen het moderne voetbal!

 • Hallo, afgelopen zaterdag stonden wij in het uitvak van vitesse, hier kregen wij alles wel naar binnen, maar we moesten na de opkomst alles inleveren.! nu ik hier zo lees hoe het bij roda gaat is dat om te schamen.!!!
  succes verder met jullie ( ” onze ” ) Tegen Het Moderne Voetbal actie!

 • hey mensen,
  wij wensen jullie veel succes met de actie…
  nu jullie gezien hebben hoe het bij ons uitvak gaat, zien jullie ook waarom wij de actie in het thuisvak geen kracht bij hebben kunnen zetten.
  wel hopen we dat de actie slaagt zodat er ook voor ons weer wat meer te lachen valt als we een actie willen doen.
  de actie wat wij hadden is al vrij veel ellende aan vooraf gegaan, die van in de rust en we zijn blij dat het alsnog zo is kunnen doorgaan!

  tegen het moderne voetbal en hulde aan de fans!!!
  tevens was het ook mooi om te zien dat jullie met een redelijk aantal nog af hebben kunnen reizen.

  ik kopieer de tekst even wat jullie hebben en kaart het toch nog maar een keer bij ons aan, misschien dat we er toch wat mee bereikt krijgen, zodat andere en jullie de komende jaren meer bereikt krijgen ook, alsook dat wij meer bereikt krijgen qua sfeer!

 • Jeff

  Goed dat jullie dit soort dingen aankaarten. Het gaat echt de verkeerde kant op in Nederland! Fuck het moderne voetbal! Werk aan de winkel, zeker ook bij AZ!

  Succes mannen!