Via willekeur en leugens naar zestien stadionverboden

Werd de vraag over stadionverboden naar aanleiding van AZ-Ajax in ons verslag van de forumavond nog in amper twee zinnen weggewuifd met de mededeling dat er gewacht werd op nieuws van de KNVB, drie dagen later zijn zestien stadionverboden een feit.

Bij zestien fanatieke AZ-supporters stond vrijdagochtend de deurwaarder op de stoep met de mededeling dat een stadionverbod van negen maanden, geldende van 23 januari t/m 23 oktober, een feit is. Rob Koning, veiligheidscoördinator van AZ, verklaarde dinsdag nog van niets te weten. Het lijkt ons welhaast onmogelijk dat vervolgens drie dagen later alles geregeld is. Het lijkt er dus op dat AZ, en met name Koning, dus niet het lef gehad heeft tegen de 200 aanwezigen te zeggen dat er stadionverboden uitgedeeld zullen worden. Makkelijker is het natuurlijk om, als iedereen weer naar huis is, de betrokken supporters los op te zoeken en zonder enige kans op verdediging een stadionverbod op te leggen. Hoewel in eerste instantie alleen een gesprek het gevolg zou zijn, blijken nu opeens harde straffen het gevolg van de spreekkoren. Wat er precies gezongen is en hoe de club aan haar bewijs komt is volstrekt onduidelijk. De KNVB laat in ieder geval weten het braafste jongetje van de klas nog steeds erg braaf te vinden, en kirt van blijdschap dat weer zestien onverlaten plaats hebben kunnen maken voor consumerende gezinnetjes.

Victoria zal de komende dagen tot op de bodem uit gaan zoeken hoe de vork in de steel zit. Supporters die een stadionverbod hebben ontvangen wordt gevraagd zich te melden via info@victoria-alkmaar.nl

Geplaatst op in Nieuws Reageer