Verlengen? Verhuizen!

Vijf jaar geleden werd supporters bij het betrekken van het nieuwe stadion gevraagd een voorkeur aan te geven voor zitten of staan. Om verschillende redenen kozen op dat moment slechts 800 supporters ervoor om te staan. Veel fanatieke supporters gaven de voorkeur aan een plaats op de Molenaartribune. Als gevolg hiervan is de Ben Side verworden tot een vak waarbij slechts de helft van de supporters staat, terwijl de andere helft zit.

Voor een goede sfeer en een betere ondersteuning van onze trots is een groot, fanatiek vak waar iedereen staat (bij voorkeur op één hele grote staantribune) essentieel. Iedereen is gebaat bij een sterkere 12e man en een fanatieke en gezellige sfeer op de tribune. Vorig jaar zijn 70 supporters overgestapt naar de Ben-Side en wij denken dat het dit jaar nog beter kan. Om ons heen merken we dat de wil groeit om er echt wat moois van te maken en acties zoals rond de training voor ajax-thuis laten dit ook duidelijk zien.

Deze week is de brief over de verlenging van de seizoenkaarten door AZ verstuurd aan alle supporters. Hierbij kun je aangeven of je binnen het stadion wilt verhuizen. Heb je vijf jaar geleden bijvoorbeeld voor een mooie en rustige plek op de Molenaar gekozen maar is deze plaats toch iets té rustig? Of ben je vijf jaar geleden aan de hand van je vader naar AZ gekomen, maar wil je nu liever met vrienden achter het doel staan? Kom naar de Ben-Side, en lever te midden van andere fanatieke fans een bijdrage aan de verbetering van de sfeer! Andersom, voor mensen die momenteel hier zitten maar het eigenlijk niet zo’n goede plek vinden en liever de wedstrijd vanaf een andere hoek zouden bekijken, is het mogelijk te verhuizen naar een andere tribune.

AZ heeft toegezegd mee te werken aan interne verhuizing, omdat ook de club een groter staanvak ondersteunt. AZ kan niet garanderen dat elk verzoek meteen gehonoreerd wordt, maar zal alles doen wat mogelijk is om ervoor te zorgen dat dit wel gebeurt. Is het niet dit jaar, is het wel volgend jaar. Een grootschalige verhuizing als deze zal ook niet binnen een jaar te realiseren zijn, maar moet beschouwd worden als een meerjarenproject. Op deze manier zal de Ben Side jaarlijks groeien tot een massief supportersfront. Meer sfeer, meer gezelligheid, meer vocale steun voor de trots van Noord-Holland!

Een mooie club als de onze verdient een grote 12e man, dus vul het verzoek om te verhuizen in en sluit je aan bij de Ben-Side!

AZ Fanpage
Supportersbeweging Victoria Alkmaar
Red White Fanatics

Geplaatst op in Acties 2 reacties
  • Zet het ook f op de fanpage neer, lezen meer mensen.