Verhuis naar de staande Ben-Side!

Na jaren van gesprekken, onderhandelingen, meerdere staanacties en het uitproberen van diverse opties lijkt het er met ingang van seizoen 2015-2016 daadwerkelijk van te gaan te komen: een staande Ben-Side! AZ heeft donderdag alle seizoenkaarthouders in de vakken W t/m X3 een mail gestuurd met de boodschap dat er volgend seizoen van onderaf gestaan gaat worden in W en X1, terwijl X2 en X3 zitvakken worden.

De vakken W t/m X3 zullen geheel opnieuw ingedeeld gaan worden, waarbij we alle supporters uiteraard oproepen om te kiezen voor staan in W of X1. Mensen die liever willen zitten kunnen kiezen voor een plek in X2, X3 of de andere vakken in het stadion. Iedereen, dus ook degenen die op dezelfde plek willen blijven zitten of staan, moet zijn voorkeur doorgeven. Er zijn inmiddels zo veel lege plaatsen dat iedereen moet kunnen verkassen naar een nieuwe plek in ieder gewenst vak, ook met een grote groep. Vanwege de bezwaren van vorig jaar is ervoor gekozen om het staanvak toch genummerd te maken. Je kunt een voorkeur opgeven voor een plek onderin, bovenin of in het midden. Verhuizen met een hele groep kan ook. Hierbij krijgen mensen en groepen die langer een seizoenkaart hebben de voorkeur boven mensen die pas sinds kort bij AZ komen. Net als nu zijn de stoelnummers in een staanvak natuurlijk niet heel essentieel, dus wanhoop niet als je een wat minder ideaal nummertje op je kaart te hebben staan.

Staan in W en X1 en afhankelijk van animo uitbreiding naar X2

Om alle supporters te laten verhuizen naar W en X1 wordt de huidige stazone bovenin X3 en X2 zitvak. Als de animo om te staan toch groter is dan dan de capaciteit van W en X1 zal gekeken worden naar uitbreiding richting X2. Dit is sowieso het doel voor de komende jaren. De capaciteit van W en X1 is 900, terwijl het huidige staangedeelte zo’n 800 plaatsen telt. Dat staangedeelte is sinds de opening van het nieuwe stadion in 2006 zo goed als stabiel. Op termijn willen we ook kijken naar daadwerkelijke staanplaatsen, maar vooral vanwege UEFA-regels is dit praktisch wat lastig. Voorlopig blijft het dus gewoon bij staan voor de stoeltjes, net als nu.

Supporters uit andere vakken en mensen die momenteel geen seizoenkaart hebben kunnen zich in een later stadium ook inschrijven voor het staanvak.

Voor de volledigheid hieronder de verstuurde mail. Mocht je nog vragen hebben zullen we deze in de comments hieronder of via info@victoria-alkmaar.nl proberen te beantwoorden!

Beste seizoenkaarthouder,

Vorig seizoen hebben we je op de hoogte gebracht van de voorgenomen wijziging van de stazone op de Van der Ben-tribune, om zo de sfeer in het AFAS Stadion nog beter te maken. Na goede overleggen met supporters uit deze vakken over de gewenste structuur willen we deze wijzigingen met ingang van het seizoen 2015-2016 definitief vorm gaan geven.

Vanaf het seizoen 2015-2016 worden de vakken W en X1 aangewezen als de nieuwe en enige stazone op de Van der Ben-tribune. De andere vakken op de Van der Ben-tribune V, Y en Z blijven dus gewoon volledig zitvakken. De huidige stazone bovenin X2 en X3 wordt ook zittribune. Alle plaatsen op de Van der Ben-tribune blijven genummerd, dus iedereen houdt een vaste plaats.

Opnieuw indelen
Om jou en je medeseizoenkaarthouders de kans te geven op een nieuwe plaats naar wens, is besloten de vakken W, X1, X2 en X3 geheel opnieuw in te delen. Iedereen krijgt de kans om aan te geven in welk vak en op welk deel van het vak (hoog, in het midden of laag) de nieuwe plaats zich zou moeten bevinden. Wie wil staan kiest dus voor W en X1, wie wil zitten voor de andere vakken. Iedereen heeft zo een goede kans op een plaats van zijn voorkeur, met als grote winst dat vanaf volgend seizoen staande en zittende supporters op hun eigen manier de wedstrijd kunnen beleven. De geheel nieuwe indeling – geen prijsverschil tussen de genoemde vakken – heeft bovendien als bijkomend voordeel dat ook andere seizoenkaarthouders en AZ-supporters bij de verplaatsing kunnen worden meegenomen. De capaciteit op de Van der Ben-tribune is ruim voldoende om alle seizoenkaarthouders op de Van der Ben-tribune te herplaatsen, zowel staande als zittende supporters.

Maak je wensen kenbaar
Maak jij jouw wensen ook aan ons kenbaar? Je hebt tot en met maandag 15 december 2014 de tijd om via deze link jouw voorkeur op te geven. Als je samen wilt verplaatsen dien je dit in één keer als groep te regelen. Hiervoor heb je de relatienummers en geboortedata van alle seizoenkaarthouders en/of clubkaarthouders van de groep nodig én alle relatiegegevens van eventuele nieuwe seizoenkaarthouders.

Met behulp van de opgegeven voorkeur worden de nieuwe plaatsen definitief toegewezen op basis van de volgende criteria:
1) De hoogste prioriteit heeft de aanvrager die het langst seizoenkaarthouder is (bij groepen wordt rekening gehouden met de gegevens van alle aanvragers)
2) De oude plaats(en)

Na de toewijzing worden alle betrokkenen van de nieuwe plaats op de hoogte gesteld. Wij verwachten alle seizoenkaarthouders een goede plaats te kunnen toewijzen. In het voorjaar krijg je vervolgens bericht om je seizoenkaart voor 2015-2016 te betalen. Dit hoeft nu nog niet. Mocht de toegewezen plaats toch niet aan de verwachtingen voldoen, kun je bij de seizoenkaartverlenging een nieuwe plaats uitkiezen.

Laten we met z’n allen zorgen voor een kolkend stadion dat Alkmaar een onneembare vesting maakt. Samen naar Victorie!

Alvast bedankt voor je medewerking,

Met vriendelijke groet,

Martin Dekker
Kaartverkoop AZ, mede namens de AZ-directie, Supportersbeweging Victoria Alkmaar en de Supportersvereniging AZ

 AZ-Heerenveen 2

Geplaatst op in Nieuws 9 reacties
 • Batzer

  Wij (2 man) willen blijven staan op X1 maar wij hebben geen mail van AZ gehad hoor ondanks dat onze e-mailardressen bij AZ kloppen. Neemt niet weg dat we wel een mail gaan versturen om te blijven staan op X1

 • 1AZ1

  Wat kan ik mij ergeren aan de mensen die er tegen zijn, bah..azijnzeikerts! Ben benieuwd waarom ze tegen zijn.. Je komt toch voor het voetbal ( EN ) de gezelligheid eromheen!

 • azalkmaar

  hoe zit dat wanneer je op y een seizoenskaart heb en je staat altijd op x2 en je wilt ook naar x1? moet ik dan gewoon een mail sturen aangezien ik geen mail heb gehad

  • Johannes

   Het antwoord staat in de tekst: Supporters uit andere vakken en mensen die momenteel geen seizoenkaart
   hebben kunnen zich in een later stadium ook inschrijven voor het
   staanvak.

 • Platoon

  Lekker dan, het wordt nu gewoon door je strot geduwd. Victoria Bedankt.

  • Eppie

   Dat moet ook wel, anders houden egoïsten zoals jij een sfeervol stadion tegen. Vergeet overigens niet dat ook AZ en de SV AZ achter deze plannen staan, breed gedragen dus dit plan!

  • 1AZ1

   loop jij maar snel naar je autootje terug in de 85 minuut AJUUUU!!

 • Tim

  Als je momenteen al in W of X1 staat, moet je dan ook reageren op de mail, als je daar wil blijven?

  • Victoria

   Ja, iedereen moet reageren. Als je op de link klikt wijst het verder vanzelf. Als je nu al in W of X1 staat of zit en je wilt daar blijven kun je ook ‘plaats behouden’ aangeven. Dan kom je (min of meer) op dezelfde plek terecht.