Veel animo voor staan in Victorie Stadion

ALKMAAR – Uit de eerdere wedstrijden tegen Groningen en GVVV en ook gisteren tegen Heracles is gebleken dat er zeer veel animo is voor een tribune waar vanaf beneden wordt gestaan. Supportersbeweging Victoria Alkmaar zal daarom de mogelijkheden blijven bekijken om de Ben-Side structureel te laten staan, en tot die tijd wedstrijden buiten de competitie aangrijpen om de Ben-Side te laten staan.

Dit betekent dat bij thuiswedstrijden van AZ buiten de competitie staan tot onderaan de tribune mogelijk is. Hopelijk kan in de toekomst ook bij competitiewedstrijden gestaan worden.

Regels
Een betere sfeer begint bij jezelf. Hierbij moet je je niet te veel laten leiden door regels die door bonden en clubs worden opgelegd die weinig snappen van beleving en supporterscultuur. Gebruik je gezonde verstand, en laat je niet leiden door loze dreigementen en dwaze regeltjes.

Overleg met AZ
Victoria blijft met AZ in overleg over de toekomst van de Ben-Side. Ook de club juicht sfeer verhogende acties in het stadion namelijk van harte toe, maar wil ook de mensen die willen zitten tevreden houden. Aangezien het stadion vol zit met seizoenkaarthouders is er momenteel geen ruimte om grote groepen zittende supporters naar andere tribunes te verhuizen. Wel is het mogelijk om van andere tribunes naar de Ben-Side te verhuizen om hier te staan. Dit kun je aangeven bij het verlengen van je seizoenkaart.

Victoria: ‘Ben-Side moet staan’
“De mensen die hun seizoenclubcards voor het bekerduel met Heracles Almelo opgewaardeerd hebben, willen logischerwijs staan”, reageert een woordvoerder van Supportersbeweging Victoria Alkmaar. “Staan buiten de daartoe aangewezen zone zorgt voor veel meer sfeer, ook voor andere supporters die een kaartje voor een zitplaats hebben gekocht. Wellicht dat we in de toekomst incidenteel een thuisduel kunnen uitkiezen waarin zitten wel mogelijk is. We denken echter dat het hek van de dam is.”

Foto’s met dank aan de AZFanpage.

Geplaatst op in Nieuws 2 reacties
  • Azalkmaar

    Die gasten die willen zitten a
    chter het doel gewoon naar vak j gooien

  • AZ

    X1 en X3 moeten volgend jaar gaan staan!!!!! Kunnen die andere gewoon nog achter het doel zitten dus geen gezeik!