Uitwedstrijden worden fors goedkoper!

Nadat AZ dit seizoen het laagste aantal uitsupporters sinds mensenheugenis meenam gloort er hoop dat de aantallen volgend seizoen weer AZ waardig zijn. Dankzij Supportersbeweging Victoria Alkmaar worden veel uitwedstrijden 40% goedkoper.

Victoria praat al sinds 2010 met AZ over invoering van de autocombikorting die veel clubs elkaar al geven op basis van wederkerigheid. AZ wilde hier in eerste instantie niet aan meedoen omdat het de club te veel geld zou kosten. AZ zou meer korting moeten geven aan bezoekende fans dan AZ-supporters ervan zouden profiteren bij uitwedstrijden. Later wees AZ ook op een KNVB-regel die de club zou verplichten voor iedere bezoekende club dezelfde prijs te rekenen. Hierdoor zou AZ veel geld mislopen, bijvoorbeeld bij Ajax of Feyenoord die hier met volle vakken heen komen en dus veel korting moeten krijgen terwijl wij met minder die kant op gaan. Feyenoord geeft bovendien geen korting geeft en Ajax is een buscombi (dus geen autocombikorting). In de praktijk blijkt het echter mogelijk om per club onderlinge afspraken te maken, zo bleek uit onderzoek van Victoria. Een belrondje van AZ bevestigde dit.

40% korting op meeste uitwedstrijden

AZ zal nu dus vanaf komend seizoen kortingen proberen af te spreken met alle tegenstanders. Dit seizoen deed AZ dit al met FC Groningen (beide gratis toegang) en Ajax (40% korting, tegenover 80% korting op de buscombi voor ons bij de bekerwedstrijd). Hieruit blijkt ook al dat de korting niet noodzakelijkerwijs gebonden is aan een autocombi, want ook bij vrij vervoer kan een korting worden afgesproken. AZ zal na het bekend worden van het speelschema, waarvan het concept donderdag bekend wordt, in gesprek gaan met alle clubs om een redelijke afspraak te maken, ook op basis van de verwachte vervoersregelingen.

Afgelopen seizoenen gaven bijna alle clubs in de Eredivisie elkaar op basis van wederkerigheid korting. Alleen Feyenoord en Vitesse gaven nog nooit korting. Van Go Ahead Eagles en Cambuur is het onbekend wat zij doen omdat zij een tijd niet in de Eredivisie hebben gespeeld. Excelsior, De Graafschap, VVV en Roda JC gaven in ieder geval wel korting. Sommige clubs doen dit alleen bij een wederzijdse autocombi.

Massaal naar uitwedstrijden

De lagere prijzen zijn natuurlijk een voorzet die moet worden ingekopt door alle AZ-supporters! We hopen dat iedereen hierdoor volgend seizoen weer wat vaker naar uitwedstrijden gaat zodat de schandalige score van dit seizoen ruimschoots overtroffen zal worden. Massaal achter AZ, op naar volle uitvakken!

Geplaatst op in Nieuws Reageer