Tunneltje verfraaid met graffitikunstwerk

Na lang geharrewar met AZ en vooral de gemeente Alkmaar over het verfraaien van het fietstunneltje dat naar het stadion leidt, is het project begin deze week dan eindelijk voltooid. Een ruim achttien meter lang kunstwerk siert het overdekte gedeelte van het tunneltje, en zorgt voor een passende entree tot het Victorie Stadion.

Waar vooraf ingezet werd op beschildering van de gehele muur van de gehele tunnel, bleek de gemeente weer eens niet mee te willen werken. De enige mogelijkheid bleek een stuk van 18 bij anderhalve meter aan voorlopig één kant van het overdekte gedeelte van de tunnel. Nadat in het voorjaar met de graffitispuiters, SV AZ en Victoria was overlegd over een ontwerp, is het eindresultaat na een paar dagen spuiten inmiddels in het tunneltje te zien.

De tekst ‘Ben Side Alkmaar’ plus de AZ-logo’s uit het verleden geven het tunneltje een echte AZ-uitstraling. Het schild van Alkmaar voor een afbeelding met enkele beeldbepalende gebouwen staat in het midden van de schildering. De platen waar het kunstwerk op gemaakt is, zijn inmiddels met een anti-graffiti laag overgespoten. Eventuele vandalistische graffiti kan hierdoor verwijderd worden zonder het origineel aan te tasten.

Nu blijkt hoe deze schildering het tunneltje heeft verbeterd, hopen we dat de gemeente ook snel toestemming geeft om eenzelfde schildering aan te brengen aan de andere wand. Hoewel het niet helemaal is wat we van tevoren hadden gewild, is het resultaat uiteindelijk heel mooi. Door volharding en samenwerking tussen verschillende supportersgroepen is het gebied rond het stadion blijvend verfraaid met een dosis voetbalcultuur.

Foto’s met dank aan AZ Fanpage. Klik voor een (iets) grotere foto:

Geplaatst op in Nieuws 3 reacties
 • AZ4LIFE

  Prachtig. Als je zocht op internet naar AZ-Graffiti kwam je sowieso nergens. zie het de laatste jaren steeds meer worden.
  Nog een keertje landskampioen en het hele west-friese en kennemer gebied kleurt rood/wit..

 • AZtteketet

  netjes! moet sowieso meer graffiti komen. erg weinig voor zo’n topclub 🙂

 • Dirkjan

  Ziet er top uit mannen!!!!! Keep on going!