SV AZ komt met petitie tunneltje

Supportersbeweging Victoria Alkmaar krijgt steun van de Supportersvereniging AZ en daar zijn we erg blij mee. Vanuit Victoria Alkmaar proberen we al een jaar beweging te krijgen in deze zaak en we lopen overal aan tegen een muur van onwil en onredelijkheid. Samen staan we sterk!

Iedereen die het AFAS Victorie-stadion wel eens heeft bezocht kent het fietstunneltje dat toegang geeft tot het terrein van AZ. Al enige tijd dringen veel supporters er bij AZ op aan om iets leuks, iets fraais met het tunneltje te doen. Gedacht werd aan mooie muurschilderingen, waarbij een combinatie wordt gemaakt van het rijke culturele verleden van de stad Alkmaar en de historie van de voetbalclub AZ. Beeldt u zich eens in, dat u op weg naar het stadion door een prachtig roodwit geverfde tunnel loopt met tal van afbeeldingen van alom bekende gebouwen of beeltenissen die horen bij de stad Alkmaar, afbeeldingen van prominente AZ-ers uit het heden en verleden, de bekers en kampioensschalen die AZ heeft gewonnen enzovoorts. Iedereen kent wel de fraaie muurschilderingen die de buitenkant van Parkhof aan de Bierkade hebben gesierd. Beeldt u zich een dergelijk kunstwerk in bij het tunneltje naar AZ. Fantastisch toch? Het zal sfeerverhogend zijn en de gang naar het stadion opwaarderen. Een kunstwerk dat de club, maar ook de gemeente verdient.

DE PETITIE:
Op verzoek van de supporters heeft AZ hier overleg met de gemeente over gevoerd en aanvankelijk verleende de gemeente toestemming om het tunneltje op dusdanige wijze onder handen te nemen. Zo werd medegedeeld op de onlangs gehouden forumavond. Maar helaas, de ambtenaar van Openbare Orde & Veiligheid bleek verkeerd te zijn geinformeerd en de verleende toestemming werd tot teleurstelling van velen ingetrokken. Beschildering van het tunneltje zou in strijd zijn met het beleidsplan “Schone Stad Alkmaar”.

Wat de Supportersvereniging AZ betreft een gemiste kans, die we echter niet zomaar voorbij willen laten gaan. Daarom vragen we uw steun om de gemeente te overtuigen en alsnog op andere gedachten te brengen. Steun de petitie die moet leiden tot het verfraaien van het fietstunneltje. U kunt uw steun als volgt geven:

Klik HIER en onderteken de petitie door uw naam en woonplaats op te geven. Vergeet niet uw e-mailadres in te vullen want hier word een mail naar toegestuurd welke u dient te bevestigen. Pas dan telt uw stem.

Zondagmiddag bij de wedstrijd AZ – Feyenoord heeft u ook de mogelijkheid om uw handtekening te zetten. Dit kunt u doen bij de deur van het supportershome.

Alleen met uw steun kunnen we wellicht iets bereiken bij de gemeente. Over ongeveer twee weken zullen we de petitie aanbieden aan burgemeester Bruinooge van Alkmaar. Alvast bedankt voor uw support bij het bereiken van een andere tunnelvisie!!!

Supportersvereniging AZ

Geplaatst op in Nieuws Reageer