Supporters kiezen shirts 2012-2013

Supporters zullen gaan bepalen hoe de nieuwe shirts voor het seizoen 2012-2013 eruit komen te zien. Dit is de uitkomst van een gesprek dat Supportersbeweging Victoria Alkmaar en Supportersvereniging AZ vanmiddag hadden met AZ. In november zal op de officiële website van de club gestemd kunnen worden op diverse varianten voor het thuis- en uitshirt. Het shirt met de meeste stemmen wordt het shirt voor komend seizoen. Volgend seizoen zal de inbreng van supporters nog groter zijn.

Het betrekken van supporters bij het ontwerp van de wedstrijdshirts vloeit voort uit voorstellen van Supportersbeweging Victoria Alkmaar hierover op een van de recente forumavonden van de Supportersvereniging AZ. Vorig seizoen was er al een eerste overleg, dat uitmondde in de shirts die dit seizoen gedragen worden. Door tijdsdruk konden toen niet alle suggesties die op het forum van AZ Fanpage verzameld waren gebruikt worden, maar toch is het logo van Alkmaar in de binnenkant van de kraag en de tekst ‘AZ ALKMAAR’ aan de buitenkant van de kraag gemaakt op aanraden van de supporters. Ook zijn de shirts sinds dit seizoen niet ‘slimfit’, maar ‘supporterfit’.

Hierop voortbordurend (shirts, borduren, leuk) is vanmiddag alweer gepraat over de shirts voor het komende seizoen 2012-2013. Alle partijen waren wederom vertegenwoordigd, al moest Earnest Stewart zich helaas afmelden wegens een korte vakantie. Groot compliment aan AZ is het feit dat er weer een uitnodiging is verstuurd aan de vertegenwoordigers van de supporters om mee te denken. Hiermee laat de club duidelijk blijken dat het graag meer inbreng van de supporters ziet!

Wederom zijn de ontwerpen die vorig jaar door supporters zijn gemaakt veelvuldig ter sprake gekomen. Komend seizoen zal er wederom geen kraag op het shirt komen, is het shirt weer ‘supporter-fit’ en komen er weer kleine details op het shirt naar voren die gelieerd zijn aan AZ en de stad Alkmaar. Tevens werd eens te meer duidelijk gemaakt dat er nooit een bonte verzameling kleuren op het shirt zal komen. Zo heeft AFAS bewust voor witte letters gekozen in plaats van de roodblauw-gekleurde in het originele logo. Wederom een sympathiek gebaar van de sponsor, die eerder al sjaals en minishirts uitdeelde aan alle supporters. De stijl van het thuisshirt zal, zoals ook al vaker vermeld, altijd rood met witte mouwen zijn. Hier komt geen verandering in, op een paar details die ieder seizoen worden veranderd na.

Voor de shirts voor het seizoen 2013-2014 zullen de supporters een nog grotere inbreng krijgen. Macron zal een sjabloon beschikbaar stellen waarop iedere supporter zijn eigen ideeën de vrije loop kan laten. Deze ontwerpen zullen dan vervolgens ook weer gebruikt gaan worden om het shirt nog verder van ons te maken! De sjablonen voor het ontwerp zullen waarschijnlijk in april 2012 beschikbaar komen.

Geplaatst op in Nieuws Reageer