Steun AZ ook in de Bijlmer!

De vloek van Amsterdam is alweer een tijdje verleden tijd. Waar we vroeger nog wel eens werden dwarsgezeten door onterechte strafschoppen, makkelijk gegeven rode kaarten en domme pech zijn de statistieken er sinds een paar jaar een stuk beter op geworden. In 2013 bereikten we de bekerfinale dankzij een legendarische 0-3, een jaar eerder wonnen we in de beker met 2-3 en vorig jaar was met de 0-1-zege in de Bijlmer ook de eerste competitiewinst sinds 1981 een feit. Met de grootse vorm van het huidige AZ belooft de Noord-Hollandse derby van zondag 28 februari 16:45 uur wederom interessant te worden. De kaartverkoop is dan ook al aardig op gang gekomen, met maandag rond het middaguur al 250 verkochte kaarten voor het uitvak!

Amsterdam heeft AZ-supporters net als eerdere jaren een autocombi opgelegd, maar nieuw is dat er voor de thuisvakken vrije verkoop is. Het is een eerste stap op weg naar minder restricties, waarbij de gemeente heeft laten weten volgend jaar waarschijnlijk vrij vervoer te geven als het dit jaar – net als eerdere jaren overigens – weer goed verloopt. Het vreemde van de huidige situatie is natuurlijk wel dat het voor uitsupporters simpeler is om in het thuisvak te gaan zitten dan in het streng bewaakte uitvak.

Autocombi of thuisvak

Een kaartje voor de autocombi kost 17 euro, waarbij per auto ook nog een parkeerkaart moet worden aangeschaft. Deze kost online via AZ.nl 11 euro en op de wedstrijddag ter plekke 12 euro. Omwisselen dient te gebeuren tussen 15:15 en 15:45 uur bij parkeerplaats Akermaat langs de A9 ter hoogte van Heemskerk. Wie met de bus wil betaalt 29 (leden) of 34 euro (niet-leden SV). De bussen vertrekken om 14:45 uur vanaf het stadion. Kaarten voor het thuisvak zijn vanaf 25,50 euro zonder enige restrictie verkrijgbaar via de website van de tegenstander.

AZ, altijd en overal. Thuisvak of uitvak, BE THERE!

Geplaatst op in Combibeleid Reageer