Steun AZ in Zwolle!

In Zwolle denkt men dat met de promotie naar de Eredivisie ook het hooliganisme weer terugkomt naar de Hanzestad. Iedere bezoekende club krijgt allerlei beperkende maatregelen opgelegd, en AZ kan hier helaas niet aan ontsnappen. PEC Zwolle-AZ op zaterdag 15 december 18:45 uur is een autocombi, waarbij in het kader van de repressie van voetbalsupporters ook nog eens een alcoholverbod geldt in en rond het stadion van de Zwollenaren.

Tot zover de nadelen, want verder is het natuurlijk de hoogste tijd om weer eens naar Zwolle af te reizen. Het is de eerste keer dat AZ aantreedt in het nieuwe IJsseldelta Stadion, de verbouwde maar niet erg verbeterde versie van het Oosterenk Stadion. De laatste keer dat we hier speelden was in 2004, toen AZ met 2-0 verloor. De wedstrijd daarvoor was de beroemde 5-1 in 2002, waarna Co Adriaanse de boel bij AZ aan de praat moest zien te krijgen. De rest is geschiedenis.

Sfeeractie RWF

De laatste winst in Zwolle dateert van 1990, want sindsdien heeft AZ het zowel in de Eredivisie als Eerste Divisie lastig in Zwolle. Dat zal dit jaar niet anders zijn. PEC Zwolle-AZ is uitgegroeid tot een belangrijke wedstrijd onderin de Eredivisie. Als AZ ook de komende weken niet weet te winnen is een overwinning in Zwolle zelfs essentieel om niet in de degradatiezone te belanden. Daarom roepen we iedereen op om kaarten te kopen voor deze wedstrijd zodat we AZ in Zwolle kunnen steunen met een tot de nok toe gevuld uitvak! Er zijn 500 kaarten beschikbaar, dus het zou moeten lukken om die tent uit te verkopen. De Red White Fanatics zijn bezig een sfeeractie voor te bereiden, dus alle reden om massaal af te reizen naar Zwolle en AZ te steunen in deze belangrijke zaterdagavondwedstrijd!

Een kaartje voor de autocombi kost 20,50 euro. Omwisselen dient tussen 17:15 en 17:45 uur te gebeuren bij parkeerplaats Strand Horst (afslag 11) langs de A28 tussen Amersfoort en Zwolle. Kaarten voor de bus kosten 25 euro (leden) of 30 euro (niet-leden SV). De bussen vertrekken om 15:45 uur.

Kaarten koop je HIER!

Het uitvak bij FC Zwolle-AZ (2-0) op 10 april 2004 in het Oosterenk Stadion

Geplaatst op in Combibeleid Reageer