Staan op Ben Side groot succes!

Onze oproep om bij de bekerwedstrijd tegen FC Groningen op de onderste rijen van de Ben Side te gaan staan, heeft een overweldigende respons gehad. Alle fanatieke supporters – waaronder veel jonge nieuwe aanwas – verzamelden zich al vroeg rond de trommel in X2, recht achter het doel. Tijdens de wedstrijd stond heel X2, en een groot deel van X1. Supporters die normaal op de lagere rijen zitten, zagen al snel dat dat dit keer niet zou gaan lukken, en gingen net zo lief in X3 zitten. Ook zij genoten zichtbaar van de heerlijke sfeer op de jonge, fanatieke Ben Side!

De wedstrijd in een met slechts 7.200 supporters gevuld Victorie Stadion zou anders totaal sfeerloos geweest zijn, maar werd ditmaal een stuk gezelliger dankzij vrijwel continu gezang. Dankzij de lagere positie op de tribune draagt het geluid ook een stuk verder, waardoor we ook beter op andere tribunes te horen zijn en de sfeer ook hier duidelijk beter werd. Ook op tv komt de sfeer veel beter over.

Het succes van de actie smaakt naar meer. Een bekerwedstrijd met veel niet-seizoenkaarthouders op de tribune is echter wat anders dan een competitiewedstrijd waarbij iedereen al vijf jaar op dezelfde plaats zit. Daarom zullen we aanstaande zondag tegen Feyenoord weer gewoon bovenin gaan staan. We bouwen het rustig op. Waarschijnlijk zullen we het bij de volgende wedstrijd in de Europa League tegen Austria Wien (20 oktober 19:00) weer gaan proberen. Op deze wedstrijd komen naar verwachting zo’n 13.000 supporters af, waardoor dit een mooie volgende stap is. Dan zal moeten blijken of het wederom zo’n doorslaand succes zonder enige wanklank zal worden. Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in!

Samen staan we sterk, één grote fanatieke Ben Side!

Nieuwe aanwas op de Ben Side. Foto: Johannes Klinkenberg/AZ Fanpage

De trommel en vlaggen van de Red White Fanatics zorgden voor veel sfeer. Foto: Johannes Klinkenberg/AZ Fanpage

Wazige Twitter-foto van AZ Treingroep, waarop wel duidelijk te zien is dat een groot deel van de aanwezige supporters staat!

Geplaatst op in Nieuws 3 reacties
 • Alkmaar fanatic

  Dit is toch geweldig boys kijk naar Twente dat gaat hier ook komen is t niet dit jaar dan is t volgend jaar!!
  CAN YOU HEAR

 • Nieuwe harde kern

  Tegen austria wien weeer!!!!!!!! En dan nog groter en nog meer spectaculair

 • ALKMAARZAANSTREEK EEN NIEUW BEGIN VOOR EEN HARDE KERNN!!!

  WE ZETTEN DEZE ERIN

  http://www.youtube.com/watch?v=1CrrmD_UD1c&feature=related