PVV: ‘Schaf clubcard af’

Als het aan de Tweede Kamer ligt gaan supporters profiteren van de nieuwe voetbalwet. Door de strengere wetgeving, die het mogelijk maakt raddraaiers effectiever aan te pakken, hoeven de goeden niet meer onder de kwaden te lijden.

De PVV pleit voor afschaffing van de verplichte registratie voor het kopen van een voetbalkaartje, zo meldt De Telegraaf vandaag. ‘’Betaald voetbal moet weer van iedereen worden,’’ zegt PVV-Kamerlid Richard de Mos. ‘’Welwillende mensen zijn nu de dupe van de strenge regels rondom wedstrijden. Mede daarom zitten de stadions lang niet altijd vol. De voetbalwet biedt burgemeesters en justitie genoeg bevoegdheden om preventief in te grijpen tegen gewelddadige supporters. Zo kunnen ze een gebiedsverbod of meldplicht krijgen.’’

De KNVB ziet de clubcard ook het liefst verdwijnen. ‘’Je zou willen dat er geen clubcards meer nodig zijn en ze het liefst afschaffen, want een kleine groep relschoppers maakt het een grote groep voetballiefhebbers nu knap lastig.’’ VVD, CDA en PvdA staan sympathiek tegenover het PVV-voorstel, maar willen wel eerst afwachten of de nieuwe voetbalwet genoeg oplevert. Ook zouden clubs zich moeten inspannen om, daar is ie weer, ‘de veiligheid te garanderen.’ Nederland telt momenteel 429.000 (seizoen)clubcardhouders.

Geplaatst op in Nieuws 1 reactie
  • Vlem

    Netjes hoor, gaan we weer terug naar oude tijden. Kaartje kopen aan de kassa en als je een keer naar een andere wedstrijd wil ken je zo heen.