Nijmegen legt toch buscombi op

Waar het er lang naar uitzag dat NEC-AZ op woensdag 2 mei 20:00 uur gewoon op vrij vervoer te bezoeken zou zijn, heeft de burgemeester van Nijmegen hier op het allerlaatste moment een stokje voor gestoken. Hiermee slaat hij de risico-inventarisatie van de lokale politie, NEC en AZ in de wind. Ook de Nijmeegse burgervader gaat mee in de trend waarbij onderbuikgevoelens van een leek boven de nuchtere analyse van deskundigen worden gesteld.

Door de gebrekkige parkeergelegenheid bij het uitvak en de absurde eis dat hier wel geparkeerd moet worden is de laatste uitwedstrijd van het seizoen van vrij vervoer veranderd in een verkapte buscombi. In het gunstigste geval kunnen slechts 100 supporters van de autocombi gebruik maken, en moet de rest de bus in. In dit ‘gunstige’ geval houdt NEC wel 100 kaarten achter, waardoor er slechts 400 in plaats van 500 kaarten beschikbaar komen.

Nijmegen stelt AZ-supporters namelijk voor de keus: 25 auto’s en 6 bussen waardoor slechts 400 supporters mee kunnen, of 12 (?!) auto’s en 9 bussen waarbij de volle capaciteit van uitvak (500) gebruikt kan worden. Gezien de krappe parkeerplaats moeten AZ-supporters ook nog eens verplicht met minimaal vier personen in één auto reizen. Om de autocombi verder te ontmoedigen moet er tussen 18:45 en 19:15 uur worden omgewisseld bij parkeerplaats Kabeljouw langs de A50 tussen afslag 20 (Arnhem-Centrum) en afslag 19 (Renkum). En dit alles ook nog eens op een doordeweekse dag.

Kaarten voor de auto kosten 21 euro, de bus is 25 euro voor leden en 30 euro voor niet-leden van de SV. De bussen vertrekken om 16:15.

Nijmegen gastvrij? NEE!

Geplaatst op in Combibeleid Reageer