Nieuw: AZ Non-League Day!

In samenwerking met AZ introduceert Supportersbeweging Victoria Alkmaar vanaf dit seizoen in ieder interlandweekend AZ Non-League Day. Als de Eredivisie stil ligt en spelers van AZ1 uitvliegen om voor hun land te spelen, zal een elftal uit de AZ Jeugdopleiding zijn thuiswedstrijd op het trainingsveld naast het stadion spelen. De eerste wedstrijd is zaterdag 8 september om 14:30 uur. AZ Onder 17 (B1) neemt het dan op tegen Roda JC B1.

De AZ Non-League Day is een initiatief van Supportersbeweging Victoria Alkmaar. Non-League Day bestaat al jaren in Engeland, met als verschil dat men daar wordt opgeroepen om lokale amateurclubs te bezoeken als de topcompetities stilliggen. Victoria ziet in de Alkmaarse variant op Non-League Day een unieke gelegenheid om de spelers van de jeugdopleiding een podium te bieden om kun talent te laten zien aan de AZ-supporters. De jeugdelftallen maken gebruik van de kleedkamers in het stadion, en spelen – vaak voor het eerst – voor veel publiek.

Band
Aan de andere kant is het voor supporters een mooie, laagdrempelige gelegenheid om de talenten van de toekomst aan het werk te zien. Hopelijk zorgt AZ Non-League Day er ook voor dat jeugdspelers een sterkere band met AZ en de supporters krijgen en het AZ-shirt met trots dragen. Als ze doorbreken blijven ze hierdoor hopelijk langer bij AZ spelen, in plaats van op jonge leeftijd te verkassen.

Supportersbeweging Victoria Alkmaar en AZ roepen alle AZ-supporters op om zaterdag te komen kijken op de allereerste Non-League Day van Nederland! De toegang is vanzelfsprekend gratis, terwijl er rond het veld ook catering aanwezig zal zijn. Supporters kunnen staan of zitten op de tribunes die afgelopen zomer langs het trainingsveld zijn geplaatst. In samenwerking met de Red White Fanatics werkt Victoria tevens aan een sfeeractie die moet zorgen voor een indrukwekkende entourage. Kom dus allemaal zaterdag naar AZ en laat zien dat de Ben-Side er ook is voor de aanstormende AZ-talenten!

Traditie
Komend seizoen vindt nog twee keer de AZ Non-League Day plaats. Op zaterdag 13 oktober om 12:00 uur neemt AZ Onder 15 het op tegen Vitesse/AGOVV C1. Op zaterdag 23 maart speelt AZ Onder 13 om 12:30 uur tegen Sparta Rotterdam D1. Door deze opzet zijn ieder seizoen drie verschillende jeugdteams te zien. Onder 19 (A1) is elk interlandweekend ook vrij, terwijl Jong AZ altijd op maandag speelt. De AZ Jeugdopleiding telt twee D-teams (Onder 12 en Onder 13), twee C-teams (Onder 14 en Onder 15), twee B-teams (Onder 16 en Onder 17) en één A-team (Onder 19).

We hopen dat AZ Non-League Day uitgroeit tot een Alkmaarse traditie! Wie ook buiten de interlandweekenden eens naar de jeugdelftallen wil komen kijken is natuurlijk van harte welkom op Sportcomplex ‘t Lood. Hier spelen de verschillende jeugdelftallen van AZ elke zaterdag hun wedstrijden. Toegang is uiteraard gratis. Kijk voor het programma op www.az.nl/jeugd.

Catering en merchandising
Buiten rond het veld zal eten en drinken verkrijgbaar zijn bij AZ-horecapunten. Verder is het restaurant in het stadion uiteraard gewoon geopend. Victoria zal bij de wedstrijd tevens City of Dreams-petjes verkopen. Deze kosten 15 euro voor leden en 20 euro voor niet-leden van Victoria. Ook zijn er weer Ben-Side-pins verkrijgbaar. Deze kosten 4 euro voor leden en 5 euro voor niet-leden. Je kunt je deze middag natuurlijk ook inschrijven als lid van Victoria. Een lidmaatschap kost 10 euro per jaar. Ook zijn er voor (nieuwe) leden gratis Victoria en Ben-Side-stickers verkrijgbaar!

We hopen op een mooie opkomst en een sfeervolle wedstrijd! Tot zaterdag!

Geplaatst op in Acties, Nieuws 2 reacties