Mee naar Cambuur en op naar De Kuip!

AZ speelt voor de winterstop nog maar vijf competitiewedstrijden en daarvan zijn er twee buiten Alkmaar. Op zaterdag 29 november gaat de reis naar Leeuwarden, waar om 20:45 uur wordt afgetrapt tegen SC Cambuur. Twee weken later op zondag 14 december spelen we op zondag 14 december om 16:45 uur in De Kuip in Rotterdam tegen Feyenoord. Slechts twee uitwedstrijden in twee maanden, dus een goede reden om beide keren voor een vol en kolkend uitvak te zorgen!

SC Cambuur

UPDATE vrijdag 21 november: 60 AUTOKAARTEN BESCHIKBAAR VOOR CAMBUUR
Ruim een week voor de uitwedstrijd tegen SC Cambuur op zaterdag 29 november 20:45 uur zijn zestig autokaarten beschikbaar gekomen. Tot dusver waren alleen buskaarten beschikbaar, waarvan er tot op heden bijna 200 zijn verkocht. AZ biedt nu eerst de mensen met buskaarten de kans hun kaartje te ruilen voor een autokaart. Als er dan nog kaarten overblijven kunnen ook mensen die nog geen kaartje hadden gekocht proberen een kaart te bemachtigen. Dit zal waarschijnlijk maandag bekend worden, waarna de eventuele verkoop dinsdag zal starten.

Waar Leeuwarden bij het eerste vooroverleg aangaf dat deze wedstrijd net als vorig jaar een buscombi zou zijn gaf de gemeente later de mogelijkheden 20 auto’s (60 kaarten) te laten komen. AZ wilde dit graag bevestigd zien, maar hoorde niets meer en startte de verkoop. In een tweet van de gemeente Leeuwarden in reactie op vragen van supporters van Cambuur meldde de gemeente donderdag opeens dat er een autocombi was aangeboden maar dat AZ die had geweigerd. Daarop heeft Victoria navraag gedaan bij AZ en bleek een belletje naar Leeuwarden genoeg om het alsnog te regelen. We hopen volgend jaar dus in een eerder stadium autokaarten te krijgen, en dan hopelijk ook wat meer dan zestig.

Feyenoord

Een bezoek aan De Kuip is traditioneel populair onder AZ-supporters, mede vanwege het feit dat deze wedstrijd altijd zonder restricties te bezoeken is. Het aanvangstijdstip van 16:45 uur op zondagmiddag zorgt er nu bovendien voor dat er genoeg tijd is voor een biertje vooraf in de binnenstad van Rotterdam of ergens rond het stadion. Vrij vervoer betekent bovendien dat het mogelijk is de trein te pakken, waarbij vooral de al vaker gememoreerde NS Groepsretour een ideale manier is om goedkoop naar uitwedstrijden te gaan. Met vier man kost een retourtje slechts 13,75 euro en met z’n tienen ben je zelfs maar 7 euro kwijt.

Het wedstrijdkaartje in De Kuip is gelukkig ook nog eens 7 euro goedkoper geworden ten opzichte van vorig jaar, waardoor we nu nog ‘maar’ 24,50 euro betalen. Feyenoord doet helaas niet mee aan de wederzijdse korting op uitkaarten. Wie met de combibus van de SV mee wil betaalt 26,50 (leden) of 31,50 (niet-leden SV). De vertrektijd is nog afhankelijk van het aantal bussen, maar is op z’n vroegst om 13:45 uur.

In totaal zijn 1200 plaatsen beschikbaar, maar AZ moet op 28 november aangeven of er meer dan 650 supporters meereizen en we dus een tweede uitvak erbij krijgen. Haal dus snel kaarten en zorg voor een stampvol uitvak in Rotterdam!

Geplaatst op in Combibeleid 1 reactie
  • AZ ’67

    0 – 3!

    cmon you boys!