Laatste kaarten Feyenoord-uit te koop

Wie nog mee wil naar de halve finale in De Kuip tegen Feyenoord, moet er snel bij zijn. Nadat de kaartverkoop woensdagavond van start ging werden al snel 350 kaarten verkocht, waarna de teller donderdag tegen het einde van de ochtend al op 800 stond. De verwachting is dat de 1200 kaarten voor de bekerwedstrijd op donderdag 3 maart 20:45 uur donderdag uitverkopen.

Een kaartje voor de verplichte buscombi kost dankzij sponsoring van AZ en de SV slechts 10 euro. Vrij vervoer was op last van Rotterdam uiteindelijk toch niet mogelijk. De plaatselijke autoriteiten vrezen problemen wanneer AZ Feyenoord de bekerfinale in eigen huis ontneemt, zeker omdat de club het in de competitie ook al dramatisch doet.

Inpilsen bij Café Jinx

AZ startte de kaartverkoop gisteravond onverwacht en lichtte kort daarop de 280 supporters in die regelmatig mee gaan naar uitwedstrijden om deze groep de kans te bieden een kaartje te kopen voordat het groots werd aangekondigd. Onder de vaste groep en hun vrienden ging daardoor al snel rond dat de kaartverkoop gestart was en konden zij op tijd een kaartje bemachtigen. Voor deze tactiek werd gekozen om de trouwste supporters grote kans op een kaartje te geven én te zorgen dat bekenden bij elkaar in de bus kunnen zitten – voorrang of geen voorrang. Vanwege de buscombi en de met 1200 relatief grote capaciteit werd niet gekozen voor de Telstar-tactiek, toen er wel daadwerkelijk een voorrangsperiode was en de rest daarna kaarten kon kopen. Toen waren slechts 400 kaarten beschikbaar, maar kon iedereen met de auto afreizen.

Fanatieke supporters roepen we op om te kiezen voor de hogere busnummers, ook omdat deze bussen het laatst vertrekken en je op die manier dus het langst kan inpilsen bij Café Jinx, waar vanaf 14:00 uur de deuren openen en tevens gratis hotdogs geregeld zijn. Op moment van schrijven zitten elf bussen vol en zijn voor de overige tien nog enkele kaarten beschikbaar. Bus 16 t/m 21 vertrekken om 17:50 uur vanaf het stadion, bus 9 t/m 15 om 17:25 uur en de eerste acht bussen koersen al om 17:00 uur door de avondspits richting Rotterdam.

Geplaatst op in Combibeleid Reageer