KNVB zet jacht op supporters voort

Terwijl AZ zich sympathiek toonde door een compromis te sluiten met de zestien supporters die een dubieus stadionverbod kregen naar aanleiding van spreekkoren, doet de KNVB er nog steeds alles aan elk greintje fanatisme uit het stadion te verwijderen.

De bond is ter ore gekomen dat de zestien bestraften afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen RKC alweer hebben mogen bezoeken. Dat dit gebeurd is na de toezegging mee te werken aan de alternatieve straf die door de KNVB is goedgekeurd is in de Zeister bossen kennelijk onbekend. De KNVB start weer eens een heus onderzoek, omdat het van mening is dat er toestemming van de commissie van beroep nodig is voor de fans weer naar binnen mogen. Dat deze commissie haar vak niet verstaat en beroepsschriften zonder echt te lezen, laat staan te heroverwegen, terugstuurt zorgt voor een totalitaire situatie die de KNVB heerlijk vindt. Dat AZ hier nu tussen is gekomen met een oplossing die niet autoritair is vindt de bond erg betreurenswaardig. De kruistocht van de KNVB kan ook gevolgen voor AZ hebben, want in haar missie de vaderlandse stadions van fanatieke supporters te vrijwaren zijn zelfs clubs niet veilig.

En zo wordt er toch weer een hoofdstuk aan de soap toegevoegd, juist nu deze leek afgesloten te zijn. Hoewel AZ er tegen de betrokken supporters nog op hamerde niets over de gemaakte afspraken naar buiten te brengen om te voorkomen dat de KNVB wakker zou worden heeft één van de fans vermoedelijk toch met het NHD gepraat, mede waardoor de bond gealarmeerd is.

Geplaatst op in Nieuws Reageer