Ingewikkelde kaartverkoop, maar ‘vrij’ naar Anderlecht

Wie dacht dat het qua kaartverkoop niet gekker kon, met de huidige omwisselbiljetten die op schimmige plekken op bepaalde tijdstippen moeten worden omgewisseld, wordt van harte uitgenodigd een kaartje te kopen voor Anderlecht-uit. Hier laten de Belgische autoriteiten zien dat de kaartverkoop voor een wedstrijd helemaal niet makkelijk hoeft te zijn als het ook moeilijk kan.

Vrij vervoer is een groot woord voor deze regelingen, al zijn optie 2 en 3 wel enigszins vrij. De problemen dienen zich natuurlijk wel aan als je gewoon in een dag op en neer wilt met de trein, of wanneer je niet drie anderen kunt vinden om met de auto te gaan. Of wanneer je bij vrienden blijft tukken of lekker studentikoos wil couchsurfen, of gewoon helemaal niet wil slapen. Van vrij vervoer is dan ook helaas geen sprake.

Ondanks dat Victoria Alkmaar heeft aangedrongen op een voorrangsregeling, hebben AZ en de SV gemeend dat dit niet nodig is. We zullen zien hoe dit gaat lopen als de kaartverkoop begint. Hopelijk laten veel dagjesmensen zich afschrikken door de absurde kaartverkoopregelingen, waardoor zo min mogelijk fanatieke supporters achter het net zullen vissen.

Voor de wedstrijd in Anderlecht op donderdag 23 februari 21:05 zijn 1093 kaarten beschikbaar. Deze kaarten kosten maar liefst 47,50 euro per stuk. Voor het gemak hebben we de kaartverkoopinformatie dit keer maar even gekopieerd van AZ.nl, omdat het anders helemaal een ingewikkelde zaak wordt.

De start van de verkoop wordt uiterlijk 31 januari bekendgemaakt, indien mogelijk eerder.

De kaarten – 1 per AZ (Seizoen)Clubcard – worden uitsluitend via een speciale website verkocht. Om kaarten te kunnen kopen heb je een mobiele telefoon nodig en de beschikking over de mogelijkheid om via Ideal te betalen. Er kunnen maximaal 5 kaarten per boeking gekocht worden. Voor iedere kaart heb je een barcode van een geldige AZ (Seizoen)Clubcard nodig.

Je kunt per keer dat je inlogt maar voor één van de onderstaande opties kaarten bestellen. Onderstaande optie 2 is uitsluitend te gebruiken als je beschikt over 4 of 5 barcodes van geldige AZ (Seizoen)Clubcards.

Nadere informatie over het aankoopproces volgt.

De wedstrijd is op 3 manieren te bezoeken.

1)   Via bus; kosten € 70,- per persoon. (minimaal 10 bussen)

De bussen vertrekken tussen 9:00 en 9:30 uur vanaf P7 van het AFAS Stadion in Alkmaar. De bussen rijden rechtstreeks naar het Constant Vanden Stock Stadion in Brussel. De aankomst wordt verwacht tussen 12:30 en 13:00 uur.

Vanaf het stadion kun je per metro vanaf halte Veeweyde het centrum van Brussel (halte De Brouckère) bezoeken. In verband met de veiligheid wordt het door de politie ten strengste afgeraden je te voet buiten het centrum van Brussel (het zogenaamde postcode 1000 gebied) te begeven.

Per metro dien je ’s avonds vanaf halte De Brouckère via halte Veeweyde weer terug te keren naar het stadion.

De poorten van het stadion zullen vanaf 19:30 uur geopend zijn.

2)   Met 4 of 5 personen per auto inclusief parkeerkaart; kosten € 47,50 per persoon (maximaal 80 parkeerplaatsen)

Je kunt met minimaal 4 of 5 personen (minimaal 4 dus, red.) per auto afreizen naar Brussel. Je dient tussen 13:00 en 17:00 uur per auto bij het Constant Vanden Stock Stadion te arriveren. Daar kun je de vouchers in persoon op vertoon van je AZ (Seizoen)clubcard en legitimatie omwisselen. De auto dient tot na de wedstrijd bij het stadion te blijven staan.

Vanaf het stadion kun je per metro vanaf halte Veeweyde het centrum van Brussel (halte De Brouckère) bezoeken. In verband met de veiligheid wordt het door de politie ten strengste afgeraden je te voet buiten het centrum van Brussel (het zogenaamde postcode 1000 gebied) te begeven.

Per metro dien je ’s avonds vanaf halte De Brouckère via halte Veeweyde weer terug te keren naar het stadion.

De poorten van het stadion zullen vanaf 19:30 uur geopend zijn.

(De bussen vertrekken uiteraard na de wedstrijd meteen weer naar Alkmaar, red.)

3)   Losse kaarten wanneer je zelf een overnachting in het centrum van Brussel boekt; kosten € 47,50 per kaart

Je dient na de wedstrijd te overnachten in Brussel. Na de aanschaf van je kaart dien je een hotel te boeken in het centrum van Brussel (het zogenaamde postcode 1000 gebied). Let op: vooraf boeken is op eigen risico. [sponsorspam verwijderd, red.]

Je voucher kun je vervolgens op een nader aan te geven tijdstip in het AZ Fancentrum omwisselen op vertoon van een boekingsbewijs van de hotelovernachting op jouw naam, de AZ (Seizoen)Clubcard en legitimatie.

Je kunt met deze kaarten de wedstrijd uitsluitend per metro bezoeken. Je  dient je auto bij het Hotel te parkeren. Vanaf het centrum dien je ’s avonds per metro vanaf halte De Brouckère via halte Veeweyde naar het stadion reizen.

De poorten van het stadion zullen vanaf 19:30 uur geopend zijn.

Andere manieren

Andere manieren om de wedstrijd te bezoeken zijn er helaas niet mogelijk in verband met de lokale omstandigheden en eisen van de lokale autoriteiten. Na 17:00 uur is de wijk Anderlecht, waarin het Constant Vanden Stock Stadion, is gelegen niet meer toegankelijk voor auto’s. De naburige wijken die wel toegankelijk zijn, zijn onveilig en er geldt een strikt parkeerbeleid (bij overtreding vormen wielklemmen geen uitzondering). Je kunt daar bijvoorbeeld op veel plaatsen maximaal 1 uur parkeren.

Géén voorrangsregeling

De eisen van de lokale autoriteiten en de lokale beperkingen hebben geleid tot bovenstaande mogelijkheden om de wedstrijd te bezoeken. De complexiteit die deze verkoopmogelijkheden met zich meebrengt in combinatie met het geringe aantal supporters dat voor een voorrangsregeling in aanmerking komt, heeft AZ in overleg met de Supportersvereniging doen besluiten geen voorrangsregeling in te stellen.

Geplaatst op in Combibeleid 2 reacties
  • Geoffrey

    Gaan wee naar Auzwitch ofzo…?

  • az alkmaar

    jaa gewoon KUT dus ..