Hoopgevend gesprek over staande Ben Side

AZ en de SV AZ steunen Supportersbeweging Victoria Alkmaar in de wens om de Ben Side vanaf beneden te laten staan. Dat is de eerste positieve uitkomst van het gesprek dat de drie partijen maandag met elkaar hadden. De volgende stap zal zijn om de potentie te peilen en aan de hand daarvan te kijken wat de meest praktische oplossing zou zijn.

Het is voor iedereen duidelijk dat het een enorme toegevoegde waarde is voor de sfeer als er vanaf beneden gestaan wordt. Dit bleek onder meer uit de bekerwedstrijd tegen FC Groningen, die eerder dit seizoen als test gebruikt werd en door iedereen als een geweldige avond wordt beschouwd. Het geluid draagt verder, waardoor ook de rest van het stadion meer meegaat in de sfeer. Ook de band met de spelers zal door de kleine afstand tussen het veld en de fanatieke supporters op de tribune een stuk beter worden. Een vanaf beneden staande Ben Side kan ervoor zorgen dat de 12e man nog belangrijker wordt dan nu al het geval is.

Om te bekijken hoe groot de daadwerkelijke potentie om te staan is, zal in de maand december een mail worden verstuurd aan alle seizoenkaarthouders. Hen zal gevraagd worden of ze achter het doel zouden willen staan om bij te dragen aan de sfeer. Verder zal de mensen die momenteel onderin de X-vakken zitten gevraagd worden of ze er bezwaar tegen hebben om te staan. Aan de hand van deze cijfers zullen we in januari wederom met AZ in gesprek gaan om te kijken wat er op basis van het aantal supporters dat wil staan mogelijk is. Zowel staanplaatsen als ongenummerde vakken of kleine verbouwingen waarbij onderin gestaan wordt en bovenin zitplaatsen zijn behoren tot de mogelijkheden. De enquête zal moeten uitwijzen of de potentie zo groot is dat dit soort verbouwingen gerechtvaardigd zijn.

Het woord is dus aan jullie! We zullen de komende weken in samenwerking met AZ en de SV een vragenlijstje opstellen dat nog dit jaar zal worden verstuurd. Hiernaast willen we nog meer aan promotie gaan doen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk fanatieke supporters zich verenigen op de Ben Side. De tribune achter het doel moet het domein worden van de harde kern van AZ, een twaalfde man die ook de andere tribunes zal stimuleren om het Victorie Stadion tot een onneembare vesting te maken!

Geplaatst op in Nieuws 2 reacties
  • bob

    lijk me echt vet heb je veel meer sfeer in het stadion ik heb alleen geen mail gehad email adres is (azalkmaarforlife@hotmail.com)

  • Bram Heymans

    Ik zou dit echt een enorme toegevoegde waarden vinden ! Het geeft natuurlijk een intimiderende sfeer aan de tegenstander,waardoor de 12de man nog belangrijker zal worden… Ik zeg doen !

    Forza AZ..