Toch eigen vervoer naar Dordt

UPDATE 11 december 12:00 uur

De autoriteiten is Dordrecht zijn op de valreep alsnog tot het inzicht gekomen dat een verplichte buscombi voor een doordeweekse wedstrijd tegen AZ wat overdreven is, en hebben om de chaos compleet te maken nu een week van tevoren alsnog ingestemd met eigen vervoer. Kaarten kosten 7,50 euro. De kaartverkoop loopt nog tot donderdag 13 december 15:00 uur online en tot maandag 17 december 12:00 via het Fancentrum. AZ meldt dat supporters met minimaal 3 man per auto moeten reizen vanwege de beperkte parkeergelegenheid bij het uitvak, maar aangezien er in tegenstelling tot vorig jaar geen restrictie is op het aantal kaarten lijkt het ook geen probleem om elders te parkeren of met de trein te komen.

De ruim twintig supporters die al kaarten hadden gekocht voor de bus kunnen hun kaartje eventueel omruilen voor een autokaart. Kaarten koop je HIER.

Eerder bericht van 7 december:

Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt. Na wekenlang bakkeleien over de vervoersregeling is het AZ helaas niet gelukt de Dordtenaren verstand bij te brengen. Daarom worden we nu slechts een week van tevoren geconfronteerd met een verplichte buscombi voor de belangrijke bekerwedstrijd FC Dordrecht-AZ. Het besluit van Dordrecht is waanzinnig, zeker omdat er voor de thuisvakken gewoon vrije verkoop is. Bovendien waren er bij de wedstrijd vorig jaar, toen ook al slechts 60 supporters met de auto konden komen, totaal geen problemen te melden.

Nadat Eredivisie Live met het aanvangstijdstip van 18:45 uur op deze dinsdag 18 december al een eerste ontmoedigingsmaatregel had genomen gooit Dordrecht hier nu nog een schepje bovenop met een verplichte buscombi, waarbij de bussen al om 15:30 uur vertrekken om zich door de avondspits een weg door de Randstad te banen. Wie hier allemaal geen zin in heeft kan natuurlijk gewoon een kaartje voor het thuisvak kopen. In Dordrecht kan dat bij een handvol sigarenboeren, maar ook online zijn zonder clubcard kaarten te bestellen. Kaarten voor de korte zijde (bijvoorbeeld naast het uitvak) kosten 9 euro, de lange zijde is 13 euro of 16 euro (hoofdtribune).

Wie toch met de bus mee wil naar het uitvak betaalt 20 euro (leden) of 25 euro (niet-leden SV). De derde ontmoedigingsmaatregel is dat de kaartverkoop zowel online als via het Fancentrum al stopt op woensdag 12 december om 15:00 uur, bijna een week voor de wedstrijd dus. Je hebt dus vanaf nu slechts vijf dagen om je kaartje te kopen. Na 12 december zullen er alleen nog kaarten verkocht worden als de bus nog niet vol is. Voor het uitvak zijn 350 kaarten beschikbaar. Kaarten koop je HIER.

De vorige (beker)wedstrijd tegen FC Dordrecht op 27 oktober 2011, die met ruim 100 AZ’ers in het uitvak na verlenging met 2-3 werd gewonnen

 

Geplaatst op in Combibeleid 3 reacties
 • AZ Alkmaar

  Belachelijk al die maatregelen!
  Naast het uitvak is wel vragen om gezeik tussen de Dodtenaren juichen als er uberhaupt wat te juichen valt….

  • NAKZ

   Naast het uitvak is een rustig familievak dus dat moet wel goed komen. Harde kern zit op de lange zijde in de hoek bij het uitvak en een kleiner groepje zit aan de overkant achter het doel.

   • AZ Alkmaar

     Kijk, je ben erg goed op de hoogte! Maar kies dan toch voor het uitvak! 😉