Heerenveen blijft supporters pesten

Dat Heerenveen totaal de weg kwijt is als het gaat om het ontvangen van voetbalsupporters bewees de gemeente vorig jaar al. Zelfs een door AZ en de SV aangespannen kort geding mocht toen niet baten om burgemeester Tjeerd van der Zwan tot rede te brengen. Onder leiding van de burgemeester werkt het totaal onnodige beleid van grootschalige repressie tegen welke bezoekende club ook dit jaar op volle toeren. AZ-supporters die op vrijdagavond 26 april naar Friesland willen afreizen om AZ te steunen in de voorlaatste uitwedstrijd van het seizoen moeten dan ook weer de nodige hindernissen overwinnen.

Vrijdagavond 26 april om 20:00 wordt afgetrapt in het Abe Lenstra-stadion, een tijdstip dat dan weer te danken is aan Eredivisie Live. Burgemeester Tjeerd van der Zwan acht het voor de veiligheid noodzakelijk dat AZ-supporters tussen 18:15 en 18:45 uur omwisselen op parkeerplaats Hayum langs de A7, even na de Afsluitdijk. Vanaf hier is het nog een half uur rijden naar het stadion. Ook zijn er slechts 300 kaarten voor de autocombi beschikbaar omdat Heerenveen geen tweede parkeerterrein beschikbaar wil stellen. Hierdoor moet er ook nog eens met minimaal 3 man per auto worden gereisd. Bovendien dient AZ al op 12 april (volgende week vrijdag) aan te geven of er meer dan 288 supporters afreizen. We zullen AZ adviseren sowieso het grote uitvak te vragen, aangezien Heerenveen ondanks alle restricties en de vrijdagavond van oudsher een populaire uitwedstrijd is. Desalniettemin is het handigst om zo snel mogelijk kaarten te halen omdat er anders nog geen 300 supporters naar Friesland kunnen!

Kaarten voor de autocombi kosten weer een euro meer dan vorig jaar en zijn nu 26 euro. Kaarten voor de bus kosten 28 (leden) of 33 euro (niet-leden SV). De bussen vertrekken om 17:15 uur. Kaarten koop je HIER!

 

 

Geplaatst op in Combibeleid 1 reactie
  • Bas Vergers

    a sorry hoor maar lkkr boeien, het gaat uiteindelijk om dat potje voetbal tegen psv in de kuip, voor de rest heb ik zo iets next soccer year