Gesprek haalt kou uit de lucht

Naar aanleiding van het verscheuren van het actiedoek en het dreigen met stadionverboden bij de oefenwedstrijd tegen AGOVV vond er afgelopen zaterdag een gesprek plaats tussen vertegenwoordigers van Victoria Alkmaar en de Red White Fanatics enerzijds en AZ anderzijds over de ontstane situatie. Wat ons betreft is de kou wel uit de lucht, maar tegelijkertijd rekenen we er wel op dat dit soort situaties zich niet meer voor gaan doen.

Toon Gerbrands loofde in het gesprek het goede gedrag van de AZ-supporters en benadrukte ook nog eens dat AZ zeer blij is met het harde werk dat de Red White Fanatics wekelijks leveren om de club te ondersteunen. Het incident tegen AGOVV was in de ogen van de clubleiding een ongelukkige samenloop van omstandigheden en verdiende de schoonheidsprijs niet. De kosten voor het vernielde doek zullen door AZ vergoed worden.

Het onnodige dreigen met stadionverboden is door ons ook nog aangekaart omdat wij van mening zijn dat men hier te losjes mee omgaat bij AZ. Toon Gerbrands gaf aan dit intern nog besproken zal worden.

Wat het doek zelf betreft willen wij als Victoria Alkmaar nog even het een en ander uitleggen omdat we in de reacties onder het artikel op de AZ Fanpage toch zagen dat niet iedereen begreep wat de insteek van dit doek nu was. Het doek, met daarop de tekst: ‘Onze passie en strijd verdienen een beter beleid’ was en is geen aanval op de clubleiding van AZ, maar maakt onderdeel uit van een landelijk initiatief tegen het moderne voetbal. De acties die voortvloeien uit dit initiatief overstijgen het clubbelang en wij doen er aan mee omdat we vinden dat voetbalsupporters in Nederland worden blootgesteld aan onzinnige maatregelen die het bezoek aan voetbalwedstrijden aanzienlijk minder prettig maken. Door onze actieve deelname aan het initiatief hopen we het supportersbeleid in Nederland te kunnen beïnvloeden zodat we het voetbal in de toekomst weer op een normale manier kunnen beleven.

Geplaatst op in Nieuws Reageer