Fotoverslag Vitesse-AZ

What else are you gonna do on a Tuesday night? Zo’n honderd kanslozen/trouwe supporters wisten geen ander antwoord op die vraag te bedenken dan Vitesse-AZ en togen naar Arnhem voor de doordeweekse competitiepot tegen de kampioenskandidaat met grootkapitaal.

Vitesse-AZ 002
Op het allerlaatste moment besluiten we toch ook nog maar naar Arnhem te gaan. Direct uit het werk met de trein naar de hoofdstad van Gelderland dus.

Vitesse-AZ 003
De PR-afdeling van Victoria wil nog wel eens wat doorslaan, zo blijkt op Utrecht Centraal.

Vitesse-AZ 008
Aangekomen in Arnhem is het tegen zevenen welhaast uitgestorven op de Korenmarkt.

Vitesse-AZ 007a
Uiteindelijk belanden we toch nog met een stuk of tien AZ’ers in een café. Ook zitten er wat Vitesse-supporters, maar waar de politie(k) dan vaak direct problemen verwacht bleek het zoals zo vaak ook gewoon een gezellig gesprek te kunnen opleveren.

Vitesse-AZ 012a
Als we vertrekken wordt door de barkeeper nog even wat ouderwetse takkeherrie opgezet, wat door de plaatselijke clientèle dan weer minder gewaardeerd wordt.

Vitesse-AZ 014
Dat het maar even duidelijk is dat we er weer waren.

Vitesse-AZ 016
Terwijl de meesten al kaarten hebben voor het uitvak moeten wij nog even kaarten halen aan het loket. Helaas kan dit niet meer voor het uitvak, dus dan maar het thuisvak in.

Vitesse-AZ 018
Drukte voor de poorten.

Vitesse-AZ 021
Dan eerst nog maar even een biertje halen naast het stadion bij het supportershome, dat vernoemd is naar het oude stadion Monnikenhuize.

Vitesse-AZ 022
Niet al te druk deze dinsdagavond.

Vitesse-AZ 023
Zij kijken nog even naar de slotfase van Roda-Feyenoord, wij gaan maar eens het stadion in.

Panorama Gelredome opkomst
Halfvol of halfleeg? In elk geval waren ruim 18.000 van de 34.000 plaatsen bezet, toch 3.000 meer dan het gemiddelde bij AZ dit seizoen.

Vitesse-AZ 024
De honderd supporters die deze dinsdagavond weer eventjes vier uur onderweg waren om AZ te zien spelen.

Vitesse-AZ 028
Op de Noord-tribune naast het uitvak gaat een gedrukt doek omhoog.

Vitesse-AZ 048
De Zuid-tribune vuurt Vitesse aan, maar AZ is beter in de beginfase van het duel.

Vitesse-AZ 051
Bij Vitesse hebben ze de oplossing gevonden tegen supporters die de tv verkiezen boven het stadion. Tv kijken ín het stadion.

Vitesse-AZ 053
Het is blijkbaar erg verleidelijk om lollige betekenissen voor de afkorting AZ te verzinnen, want na Altijd Zichzelf vindt de media-afdeling van Vitesse het spel van AZ dit seizoen ‘vaak Attractief en te lang Zwevend’. Jammer dat de daadwerkelijke betekenis dan weer fout wordt vermeld (Zaanstad in plaats van Zaanstreek).

Panorama Gelredome dak
Het is minder dan 10 graden, dus het dak van de sporthal is dicht.

Vitesse-AZ 060
AZ is veel beter dan Vitesse en komt na twintig minuten op voorsprong door een eigen doelpunt van Patrick van Aanholt, die binnen tikt uit en voorzet van Aron Jóhannsson voordat Steven Berghuis dat kan doen.

Vitesse-AZ 055
Feest in het uitvak.

Vitesse-AZ 067
Gelukkig ook weer wat spandoeken in het uitvak als de RWF ze niet meeneemt, waaronder het nieuwe Ben-Side-doek dat bij de bekerwedstrijd in Kerkrade voor het eerst te zien was.

Vitesse-AZ 066
Aan Arnhemse zijde onder meer een Chelsea-vlag als reactie op de verwijten dat Vitesse Chelsea 2 of zelfs 3 zou zijn. Een geuzenspandoek dus.

Vitesse-AZ 073
Vlak voor rust kan het uitvak wederom juichen als Jóhannsson de bal over doelman Piet Velthuizen wipt nadat Guram Kashia en Jan-Arie van der Heijden tegen elkaar zijn gebotst: 0-2!

Vitesse-AZ 074
In de tweede helft komt de voorsprong niet meer in gevaar. Vitesse weet niets te creëren en het veel fellere AZ houdt gemakkelijk stand.

Vitesse-AZ 085
Dan smaakt een biertje extra goed. Ook hier dus gewoon bier op de tribune. In Alkmaar moeten we daar vermoedelijk op wachten tot burgemeester Bruinooge is afgetreden.

Vitesse-AZ 094
De reclames in de Gelredome worden opgehangen door zitten-en-bek-dicht.nl.

Vitesse-AZ 100
Zij houden zich daar maar gedeeltelijk aan en gaan al ruim voor het einde naar huis.

Vitesse-AZ 101
In Kerkrade werd het vertrekkende thuispubliek door het uitvak nog uitgemaakt voor AZ-publiek, dit keer blijft de zelfspot achterwege.

Vitesse-AZ 107
Even na half elf is het mooi geweest. AZ wint en is hiermee in Arnhem zes wedstrijden op rij ongeslagen, waarvan er drie werden gewonnen. Niet slecht tegen een ploeg die de laatste jaren bovenin meedraait.

Vitesse-AZ 108
Het uitvak bedankt de spelers voor hun uitstekende wedstrijd.

Vitesse-AZ 110
En de spelers bedanken de supporters voor de wekelijkse steun.

Vitesse-AZ 115
Omdat er ook nog wat AZ’ers op de hoofdtribune bleken te zitten gaan we daar nog even een biertje halen. Bij de hoofdingang komen we net de wekelijkse man of the match tegen. De Paraguayaan kijkt wat argwanend in de richting van een Vitesse-supporter die met iedere AZ-speler op de foto gaat.

Vitesse-AZ 118
In de mixed-zone wordt de laatste Vitesse-speler geïnterviewd.

Vitesse-AZ 120
Terwijl Piazón en Atsu zich vermaken bij de sponsoravond waar ze nog even op moesten draven.

Vitesse-AZ 121
Dan wordt het tijd om maar weer eens huiswaarts te keren. Via lege snelwegen – op enkele AZ-supporters en de spelersbus na – zijn we rond 1:00 uur terug in Alkmaar. Zaterdag alweer de volgende trip, als we met 350 man afreizen naar Deventer!

Geplaatst op in Fotoverslagen 3 reacties
  • AZ Alkmaar

    Diep respect voor jullie! In het hol van de leeuw zitten, en stickers plakken! Ook AZ kleding aan gehad?

  • Alkmaar/Zaanstreek

    Heerlijk fotoverslag. Mag vaker op de site verschijnen

  • Bob Ross

    Leuk hoor, ouderwets fotoverslag, kan je er nooit genoeg van hebben.