Fotoverslag training AZ-Feyenoord

Een kleine honderd supporters namen zaterdagochtend de moeite om de spelers een extra steuntje in de rug te geven in het tot nu toe teleurstellende seizoen. Met fakkels, vlaggen en gezang werden de spelers aangemoedigd bij de training voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, ook met het oog op de komende wedstrijden tegen laagvliegers die plotseling onze concurrenten zijn geworden. Helaas reageerden de spelers niet of nauwelijks op de aanwezigheid van de supporters, en was de sfeer op de tribune mede hierdoor wat tam. Bij het betreden van het veld keken de spelers wat glazig naar de tribune, waarna men in de uithoeken van het veld begon te trainen. Na afloop – toen de meeste supporters het ook al voor gezien hadden gehouden – vertrokken de basisspelers stilletjes naar binnen terwijl de meeste supporters nog stonden te kijken naar andere spelers die aan het afronden waren.

Al met al dus een wat tegenvallende actie en vooral reactie, die helaas ook niets kon veranderen aan de weinig hoopgevende reeks wedstrijden waar AZ mee bezig is. Zondag ging AZ nauwelijks strijdend met 0-2 ten onder. Het is te hopen dat AZ in de komende wedstrijden tegen degradatiekandidaten wel wat vuur toont en punten weet te pakken, want anders wordt het een erg spannend seizoen. De spelers hebben zaterdag in ieder geval een kans laten liggen om zich te ontdoen van het imago van saaie, sfeerloze spelersgroep die nauwelijks bereid is een stapje extra te doen.


Tegen elven druppelen de supporters binnen op deze mooie zaterdagochtend


Als de spelers het veld opkomen worden de fakkels ontstoken


En gaan de vlaggen de lucht in


Vanaf het veld ziet dat er zo uit. Foto: AZFanpage/Johannes Klinkenberg


Boven de lichtmast is ook nog de rookpluim van een vuurwerkpot te zien.
Foto: AZFanpage/Johannes Klinkenberg


Fakkels


Vlaggen


Mooie entourage op de ouderwetse houten tribunes. Foto: AZFanpage/Johannes Klinkenberg


Het vuur van de supporters slaat echter maar niet over op de spelers.
Foto: AZFanpage/Johannes Klinkenberg


Ben-Side Alkmaar, altijd achter AZ! Foto: AZFanpage/Johannes Klinkenberg


Bij de spelers kan er echter zelfs geen applausje vanaf, laat staan dat ze even naar de tribune komen.


Ook in de rest van de training blijft de kloof tussen spelers en supporters bestaan, waardoor de tribunes langzaam leegstromen en nog maar enkele tientallen supporters het einde van de training meemaken. Nadat de spelers in Sneek en na de thuisnederlaag tegen VVV al nalieten de supporters ook maar enigszins te bedanken was er ook zaterdag weer totale apathie bij de spelers, die het kennelijk weinig uitmaakt dat supporters stad en land afreizen en op de meest bizarre tijdstippen naar een training komen kijken om de club te steunen. Jammer, en tekenend voor een elftal dat persoonlijkheid ontbeert en zowel binnen als buiten het veld een slappe indruk wekt. Foto: AZFanpage/Johannes Klinkenberg

Geplaatst op in Fotoverslagen 5 reacties
 • Victoria

  Inmiddels ook contact met teammanager Hans Vonk hierover, hopelijk worden we daar nog wat wijzer van en kunnen we ook kijken hoe dit de volgende keer beter kan. In het algemeen is het inderdaad wel opvallend dat Verbeek en ook de spelers vrij gelaten reageren de laatste tijd op verliespartijen, tegengoals etc.

 • Rene_konijn

  Stuur dit maar door naar toon en stewart.

 • Stef

  Dennis,

  Ik denk dat de trainer de grootste reden is voor de laconieke houding vanuit de spelersgroep.

 • Azalkmaar11

  Spelers proberen na de wedstrijden en trainingen zo hard mogelijk weg te rennen, Al kwam een deel gisteren het publiek nog bedanken. Maar Verbeek is ook niet de Verbeek van vorig seizoen, Niks lijkt hem te interesseren. Vorig seizoen was hij helemaal uit zijn plaat gegaan voor zo’n rooie kaart die Marcellis kreeg. Of die twee rooie kaarten van Altidore en Maher tegen Twente. Maar het leek Verbeek weinig te interesseren. 

 • Dennis

  ik vrees dat de spelers ook realiseren dat hun vuur niet meer aan is en zij echt niet weten hiermee om te gaan. Ik mis hierin de hand van de trainer die de spelers hierop wijst en coacht.
  Het klinkt als murw geslagen.  Die indruk maken ze ook in de wedstrijden…

  Bensid: mooie aktie!