Fotoverslag staande Ben-Side

Op de avond dat AZ in zijn honderdste Europese duel een even historische als kansloze nederlaag leed, redde de Ben-Side de avond door te zorgen voor een geweldige sfeer. Luid en duidelijk hoorbaar én zichtbaar werd AZ aangemoedigd, maar helaas werd de wedstrijd al in een vroeg stadium beslist waardoor van enige wedstrijdspanning nooit echt sprake was. Toen de teleurstelling van de uitschakeling verwerkt was kolkte de Ben-Side in het laatste kwartier als nooit tevoren.

De oproep van Victoria om beneden te gaan had z’n uitwerking niet gemist, waardoor uiteindelijk bijna de gehele Ben-Side stond. De avond werd afgetrapt met een mooie sfeeractie van de Red White Fanatics, waarvan de vlaggen ook later in de wedstrijd nog veelvuldig werden gebruikt. De wedstrijd tegen Anzhi heeft andermaal overduidelijk aangetoond dat een staande Ben-Side de sfeer verhoogt. Hopelijk overtuigen we zo steeds meer supporters om te verhuizen naar de Ben-Side, zodat we in de toekomst altijd beneden kunnen staan!

Spelers lovend over steun supporters
De hartstochtelijke steun van de Ben-Side viel ook de spelers van AZ op. Viktor Elm zei op AZ.nl: ”Hopelijk steunen onze supporters ons de komende tijd net zo goed als vandaag. Aan hen heeft het zeker niet gelegen. Ze bleven ondanks de grote achterstand met veel gezang achter ons staan. Die steun hebben we nodig.” Ook Gertjan Verbeek was lovend over de onvoorwaardelijke steun. ”Ik wil nog wel complimenten aan het publiek geven omdat ze 90 minuten lang achter de ploeg zijn blijven staan. Dat was geweldig,” zo besloot hij de persconferentie na afloop van de wedstrijd. Ook wisselspeler Robert Klaassen heeft genoten. Hij meldde op Twitter (@RobertKlaasen08): ”Wel ff de complimenten naar de #AZ #Supporters gister!! #Prachtig.”

Veendam
Ondanks de Europese uitschakeling volgt binnenkort weer een wedstrijd met een staande Ben-Side. Voor de bekerwedstrijd tegen SC Veendam op donderdag 27 september om 20:45 uur hopen we weer op een mooie opkomst en een kolkend stadion! De kaartverkoop is al een tijdje begonnen en kaarten kosten slechts 5 euro, dus alle reden om een kaartje te kopen en AZ te steunen in de beker!

Hieronder een fotoverslag van de wedstrijd van gisteren. Onderaan staan ook nog enkele filmpjes.


Een kwartier voor de wedstrijd staat de Ben-Side al redelijk vol. Uiteindelijk komen 11.500 supporters op de wedstrijd af. De Ben-Side (2500 plekken) is voor 2/3 gevuld. Foto: AZ Fanpage/Johannes Klinkenberg


In de regen gaat het prachtige Ben-Side doek van de RWF over X2. Foto: AZ Fanpage/Johannes Klinkenberg


Onder de bulldog staat ’77, het jaartal waarin de naam Ben-Side voor het eerst werd gebruikt. Foto: Red White Fanatics


Spandoeken, vlaggen, een megadoek en de onvermijdelijke regen: een typische AZ-avond. Foto: AZ.nl/Ed van de Pol


Als het megadoek naar beneden gaat komen de vlaggen tevoorschijn. Foto: Tim van Duin (Twitter: @TimvDuin)


De stampvolle Ben-Side midden in X2. Foto: AZ Fanpage/Johannes Klinkenberg


Vlagvertoon tijdens de eerste helft. Foto: AZ Fanpage/Johannes Klinkenberg

Na rust is de wedstrijd gespeeld, maar de Ben-Side blijft achter AZ staan. Foto: Victoria Alkmaar

Red White Army. Foto: Victoria Alkmaar

De Ben-Side, als één man achter AZ! Foto: Victoria Alkmaar


Mooi gevuld vak waar de overgrote meerderheid staat, terwijl ook de supporters die willen zitten een prima plek hebben. Foto: RWA (Twitter: @saammx_)


Zicht op de Ben-Side vanaf de Molenaar-tribune, met een stampvol en geheel staand X2, een driekwart vol en geheel staand X1 en een halfvol en half staand X3 en W. Totaal op deze vakken een kleine 1500 man, waarvan zo’n 1300 man staat. Bij competitiewedstrijden staat bovenin ongeveer 1000 man. Foto: Roy Beck (Twitter: @beardieroy).


Aan het einde van de tweede helft is de teleurstelling verwerkt en wordt er het laatste kwartier continu gezongen en met vlaggen gezwaaid. Geweldige support! Foto: AZ.nl/Ed van de Pol

De Ben-Side bedankt AZ. Op naar een nieuw seizoen, met in plaats van Europese wedstrijden hopelijk een mooi bekeravontuur en leuke (uit)wedstrijden in de competitie! Foto: AZ Fanpage/Johannes Klinkenberg


Na afloop van de wedstrijd liggen de Ben-Side-vlaggen liggen te drogen in het RWF-hok in afwachting van de volgende wedstrijd. Tegen Veendam weer een staande Ben-Side, dus haal kaarten! Foto: Victoria Alkmaar

Een keer meehelpen met het bedenken van een sfeeractie of het schilderen van een megadoek of spandoek? Red White Fanatics kan altijd helpende handen gebruiken! Stuur een mail naar info@redwhitefanatics.com voor meer informatie!

Tot slot nog een paar sfeerfilmpjes om na te genieten:


Filmpje van Roy Beck (Twitter: @beardieroy), gemaakt in de slotfase van de wedstrijd.


De vlaggen die tevoorschijn komen nadat het megadoek naar beneden is gegaan aan het begin van de wedstrijd.


Sfeerimpressie vanaf de bovenste rijen van de Ben-Side.

Geplaatst op in Fotoverslagen 4 reacties
 • Ben side

  als ze die stoelen niet verwijderd dan moeten wij dat maar doen denk?

 • AZ

  Geweldige sfeer! laten we hopen dat zo snel mogelijk alle stoeltjes worden verwijderd op Ben side. De mensen die niet meewillen doen ergens anders gaan zitten. En de klappers verbieden!

 • FAZ

  Geweldige sfeer gister! kon dat maar bij alle wedstrijden van AZ. + Klappers verbieden.

 • remco

  prachtig hoe benside bleef steunen de laatste 20 minuten terwijl t gewoon kansloos was tegen anzhi.