Fotoverslag Sneek-AZ

Gisteren stond de ‘ouderwetse awayday’ naar Sneek Wit Zwart op het programma. Het was alweer zes jaar geleden dat we voor het laatst bij een amateurclub hadden gespeeld in de beker, waardoor de 250 kaarten die AZ beschikbaar stelde al snel uitverkocht waren. Gelukkig was er nog vrije verkoop aan de poort, zodat er uiteindelijk ruim 300 AZ’ers naar Sneek afreisden. Aangezien een uitvak ontbrak deed Victoria een oproep om te verzamelen achter het doel. Hierbij enkele foto’s:

Hoewel sommige AZ’ers de kantine of andere beter beschutte plekken uitkozen om de wedstrijd te kijken verzamelden veel AZ’ers zich achter het doel. De spandoeken werden opgehangen tussen de knutselwerkjes van de plaatselijke basisscholen. Foto: AZ.nl/Ed van de Pol

Bij aanvang van de wedstrijd gaan er wat fakkels en rookpotten de lucht in

Vanaf de lange zijde ziet dat er zo uit

En vanaf de overkant is ook de vuurpijl te zien. Foto: AZ Fans Belgium

Stewards doen er gelukkig niet moeilijk over. Vuurwerk hoort bij voetbal!

Dat is weer minder van achter het doel staan: beroerd zicht. Maar de wedstrijd was naar verluidt toch niet al te boeiend.

Na drie minuten komt AZ op 0-1. In de hekken!

De sfeer zit er prima in

Tijd voor nog een rookpotje dus!

Na een half uurtje begint het flink te plenzen

In de rust maar even opwarmen in de kantine dus

De doeken van de RWF

Na het laatste fluitsignaal is de 1-4 overwinning een feit. In de hekken! Minpuntje is dat de spelers na afloop direct naar binnen snellen in plaats van de supporters te bedanken voor 90 minuten steun in weer en wind op een doordeweekse avond bij een amateurclub.

In de volgende ronde wacht wederom een ouderwets uitwedstrijdje. Net als vorig jaar speelt AZ op de Krommedijk tegen FC Dordrecht.

Geplaatst op in Fotoverslagen Reageer