Fotoverslag SC Cambuur-AZ

Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Vitesse vol strijd en steun van het publiek stond zaterdag de altijd lastige uitwedstijd tegen SC Cambuur op het programma. Omdat er in eerste instantie weer een onnodige buscombi werd opgelegd – later kwamen alsnog zestig autokaarten beschikbaar – zochten we onze toevlucht tot het thuisvak. Fotoverslag van alweer de vijfde gewonnen uitwedstrijd dit seizoen!

1

Een goede uitwedstrijd vergt een goede wedstrijdvoorbereiding, dus de koelkast is de dag voor de wedstrijd al goed gevuld

2

Na ruim vier jaar trouwe AZ-dienst komt onze paupermobiel niet meer door de APK. Tijd voor slingers en een goed afscheid!

3

Onze bestemming van vandaag staat al snel buiten de stadsgrenzen op de borden

4

Op de Afsluitdijk is het tijd om de blazen te legen in de winderige kou

5

Na aankomst in Leeuwarden ondergaat de paupermobiel nog een heuse afscheidsceremonie

6

Waarbij ook de overgebleven champagne zijn bestemming vindt

7

Ondertussen maken wij kennis met de Leeuwardense Waag, die onze Alkmaarse bij lange na niet overtreft

8

In de Ierse pub komen we Alex Pastoor nog tegen die ons een gezegende avond toewenst. Amen!

9

Na een wandeling door de stadswijk verrijst uit het niets het Cambuur-stadion

10

Sfeeractie bij de opkomst door de Cambuur-supporters

Cambuur-AZ Anti Combi

Ondertussen ook een actie in het uitvak met onder andere een spandoek ANTI COMBI als protest tegen de onnodige combi’s in Leeuwarden (foto Alkmaar Fanatics)

11

Beide ploegen zijn aardig aan elkaar gewaagd tot AZ na ruim een half uur een strafschop krijgt na een handsbal. Deze penalty wordt feilloos binnen geschoten door de man in vorm, Neno!

12

Dat zie je niet al te vaak meer tegenwoordig, een streaker! Gedurfd met deze kou

13

In de tweede helft is AZ een stuk beter. Ondanks een handvol enorme kansen wordt er nog slechts één keer gescoord, wederom door Nemanja Gudelj die nu ook clubtopscorer is met zes goals. Al met al een prima wedstrijd tegen de nummer 6 van Nederland: 0-2, de punten zijn binnen!

14

De spelers bedanken het uitvak, dat de hele wedstrijd vocaal zeer aanwezig was

15

Leeuwarden is na de nederlaag in rouw gedompeld. De vlaggen hangen halfstok

16

Rotterdam! De volgende bestemming waar onze trots gaat strijden voor drie punten nadat eerst zaterdag nog Go Ahead Eagles naar Alkmaar komt

17

Waar de paupermobiel bereikt wordt, verdwijnt de prachtige ‘floodlight’ uit ons gezichtsveld

18

Waarna de koelbox en paupermobiel ons nog van een fijne terugreis voorzien. Paupermobiel bedankt voor alle trouwe jaren! Ook al mocht je groen zijn heb je je fantastisch bewezen als trouw AZ-supporter! Bij thuiskomst hebben we met zo’n 15 andere supporters bij het stadion nog even op de spelersbus gewacht als steunbetuiging, iets wat door de spelers zeer gewaardeerd werd.

Laatste uitwedstrijd van 2014: Feyenoord-uit!

Zondag 14 december om 16:45 uur staat alweer de laatste uitwedstrijd van het kalenderjaar op de agenda. AZ reist af naar Rotterdam, waar het in De Kuip speelt tegen Feyenoord. Door de goede prestaties van de laatste weken is AZ opgeklommen naar een gedeelde derde plaats, gelijk met FC Twente én Feyenoord – dat nog wel een wedstrijd te goed heeft. Zeker bij winst zaterdag thuis tegen Kowet is het duel in De Kuip dus een heuse topper waarin AZ alle steun verdient. De wedstrijd is traditiegetrouw zonder restricties te bezoeken en veel supporters hebben hun treinkaarten dan ook al binnen en zullen vroeg in de middag een eerste biertje achteroverslaan in de kroegen in het stadscentrum. In totaal zijn 650 kaarten beschikbaar en die zouden er best eens allemaal uit kunnen gaan. Een kaartje kost 24,50 euro en wie met de SV-bus mee wil betaalt 26,50 (leden) of 31,50 euro (niet-leden SV). Haal dus snel je kaartje en ga mee naar Rotterdam om AZ te steunen in deze belangrijke uitwedstrijd!

Geplaatst op in Fotoverslagen Reageer