Fotoverslag Go Ahead Eagles-AZ

Deventer, daar waren we al een tijdje niet meer geweest. Toch bleek er in en rond het stadion van Go Ahead Eagles weinig te zijn veranderd sinds AZ er in 2002 voor het laatst een (beker)wedstrijd speelde. Gelukkig maar, want klassieke stadions als de Adelaarshorst vind je nog maar zelden in de eredivisie. Vier zijdes, dus vier tribunes. Staanplaatsen, of desnoods wat verkleurde stoeltjes – uit De Hout bijvoorbeeld. En gelegen midden in een volksbuurt, op loopafstand van het centrum bovendien. Een heerlijk ouderwets tripje dus, ook nog eens op zaterdagavond. Dat beloofde wat en dat trok dan ook veel belangstelling. De uiteindelijk 350 beschikbare kaarten waren er snel uit en zorgden ervoor dat we eindelijk weer eens een uitvak uitverkochten.

Eagles-AZ 001

Met een goedgevulde AZ-koeltas gaan we halverwege de middag op pad.

Eagles-AZ 003a

Met een man of veertig verzamelen we onderweg nog even in een café.

Eagles-AZ 008

Om vervolgens koers te zetten naar Deventer. Gefotografeerd vanuit de auto op een hobbelige brug over de IJssel ziet dat er zo uit. Van links naar rechts de Grote Kerk, Wilhelminabrug en uiterst rechts de lichtmasten van de Adelaarshorst.

Eagles-AZ 014

Lichtmasten die boven jaren ’30-woningen uittorenen, een klassiek gezicht dat in Alkmaar helaas verdwenen is.

Eagles-AZ 021

Drukte op de parkeerplaats bij het uitvak, waar met met kunst- en vliegwerk dus uiteindelijk toch nog 120 man met auto’s en vier bussen konden parkeren

Eagles-AZ 022

Oud & Nieuw: Klassieke lichtmast met daaronder een tunnel naar het uitvak…

Eagles-AZ 023

Want helaas dacht ook Go Ahead Eagles mee te moeten in de waanzin van het huidige voetbal. Het vierde de promotie afgelopen zomer met verkrachting van het uitvak. Omdat uitsupporters in de eredivisie natuurlijk levensgevaarlijk zijn moet het vakje op deze manier betreden worden.

Eagles-AZ 024

Wie uit de tunnel komt kijkt direct neer op het uitvak, dat zich kort voor de wedstrijd al aardig heeft gevuld. Geen stoeltjes, maar staanplaatsen. Zo hoort het!

Eagles-AZ 025

Ondanks dat maar 350 van de 400 plaatsen bezet zijn staat het op de meeste plaatsen lekker vol.

Panorama Adelaarshorst uitvak

De ‘zichtlijnen’ laten nogal te wensen over. Twee rijen supporters moesten bukken of opspringen om de puntige dwarsbalk te ontwijken die het zicht op het verre doel belemmert. Een corner of actie links van het dichtstbijzijnde doel was door niemand te volgen.

Eagles-AZ 026

Het zicht mag dan niet best zijn, die sticker van RKC is natuurlijk wel weer cult.

Eagles-AZ 031

Als iedereen zo’n beetje binnen is kan er onder toeziend oog van de veiligheidsequipe afgetrapt worden.

Eagles-AZ 037

De sfeer zit er vanaf de eerste minuut goed in!

Eagles-AZ 040

Staanplaatsen zijn natuurlijk ook een heerlijke habitat voor de klassieker Jelelele-jelelelele – en dan lekker op elkaar inbeuken als in de pit bij de betere rockconcerten

Eagles-AZ 042

Uitgeput van het zingen en springen in de rust maar eens wat eten halen. Net als in De Hout gaat dat vanuit een container. Aanrader overigens en het liefst per direct verplicht in ieder uitvak: kebab! Zeker als het vlak naast de officiële catering is en door een toegewijde Turk gefabriceerd wordt in de geïmproviseerde keuken van een een iets verderop geparkeerde caravan.

Eagles-AZ 050

Ook in de tweede helft is het geen minuut stil in het uitvak. AZ is zichzelf echter al de hele wedstrijd aan het parodiëren en geeft – zoals wel vaker tegen dit soort tegenstanders – ook in de tweede helft niet thuis. Hoogtepunt van de wedstrijd is de invalbeurt van Simon Poulsen, die uiteraard – deels uit wanhoop over de tussenstand – knetterhard toegezongen wordt.

Eagles-AZ 052

Deventer kan zijn geluk niet op als het ook nog 2-0 wordt, de 2-1 in de laatste seconde maakt niemand iets uit. Het eindelijk weer eens volle uitvak vertrekt met een kater na de zo succesvolle reeks wedstrijden waarmee 2014 werd gestart.

Volgende uitwedstrijd, 23 februari: Ajax-uit

De volgende uitwedstrijd is lekker dichtbij: Ajax-uit! Voor het eerst in jaren is het geen buscombi maar een autocombi, dus haal snel je kaarten en steun AZ ook in Amsterdam! Kaartverkoopinformatie vind je HIER.

Geplaatst op in Fotoverslagen Reageer