Fotoverslag FC Twente-AZ

Zondag was het zover, de eerste Victoria-busreis! Om in te komen togen we op zondagochtend naar Enschede, waar AZ al om 12:30 uur aftrapte tegen FC Twente. Uiteindelijk bleek 44 man wel zin te hebben in een busreis naar deze ontbijtwedstrijd, waardoor we met een mooie groep op pad gingen voor dit duel in de competitie, waarin AZ de punten nog altijd goed kan gebruiken om de play-offs veilig te stellen.

Twente-AZ 041

De wekker gaat deze zondag wel érg vroeg. FC Twente-AZ begint immers al om 12:30 uur, en Enschede is vanuit Alkmaar nog best een stukje rijden. Alles voor de poen en de paar autistische kluizenaars die op zondag drie wedstrijden achter elkaar willen kijken!

Twente-AZ 042a

Om 9:00 uur vertrekken we vanuit Alkmaar

Twente-AZ 043

Inclusief het ietwat provisorisch opgehangen Victoria-spandoek

Twente-AZ 047a

Zondagochtend of niet, de koelboxen met bier raken al snel leger

Twente-AZ 048

De eerste pispauze laat dan ook niet lang op zich laat wachten

Twente-AZ 049

Ben-Side on tour!

Twente-AZ 054a

Prima sfeertje in de bus met allerlei verschillende groepen AZ’ers, jong en oud

Twente-AZ 052

Zo te zien komen we in de buurt…

Twente-AZ 056

En jawel, de politie heeft ons alweer gespot

Twente-AZ 060

En loodst ons via deze Oost-Europese wijken…

Twente-AZ 062

en een rioolwaterzuiveringsinstallatie naar het stadion

Twente-AZ 069

In tegenstelling tot vorig jaar is het onderste gedeelte van het uitvak dit keer gelukkig wel gewoon open en zelfs vrijgehouden voor onze groep, waarvoor hulde aan AZ!

Twente-AZ 070

185 AZ’ers zijn deze ochtend naar Enschede gereisd, niet slecht gezien het tijdstip, de kaartprijs (28 euro), de afstand en het feit dat beker en Europees momenteel de meeste aandacht opeisen

Twente-AZ 072

Afsluiting warming-up

Twente-AZ 076

De spandoeken hangen, met onder andere drie eikels die om onduidelijke redenen het wapen van Akersloot vormen

Twente-AZ 079

Alkmaar City of Dreams

Twente-AZ 075

Ben-Side

Twente-AZ 077a

Uitvak

Twente-AZ 078a

Uitvak

Twente-AZ 080

Het kostte sommige supporters even wat moeite om dit in spiegelbeeld correct op te plakken, maar het is gelukt

Twente-AZ 082

Come on you boys in red!

Panorama FC Twente stadion

De wedstrijd begint met een minuut stilte voor een overleden oud-bestuurslid van FC Twente

Twente-AZ 095
Support Your Local

Twente-AZ 093a

Lekker sfeertje in het uitvak! Bijna de hele wedstrijd werd er gezongen

Twente-AZ 094a

Reparatiewerkzaamheden aan de steeds los waaiende spandoeken

Twente-AZ 096

De steun van het uitvak mocht niet baten. AZ was duidelijk vermoeid van het driedubbele programma en de lastige wedstrijd tegen Anzhi van donderdag en haalde niet het gebruikelijke, ook niet extreem hoge niveau. Met meer geluk dan wijsheid hield AZ in de eerste helft de nul en ging zelfs rusten met een voorsprong door een goal van Steven Berghuis uit een vrije trap, de enige kans tot dan toe. Na ruim een uur kwam Twente dan toch op 1-1. Net toen AZ een punt uit het vuur leek te slepen maaide Gudmundsson voor het doel over de bal heen en scoorde Twente twee seconden voor het laatste fluitsignaal de winnende goal. De spelers stortten ter aarde.

Twente-AZ 097

Alweer punten verspeeld in de laatste minuten van de wedstrijd. De achtste keer dit seizoen, goed voor in totaal 6 punten in de eredivisie, 4 punten in Europa en een half uur verlenging plus penaltyserie in de beker. Desondanks een applaus van het uitvak. De spelers hebben hard gewerkt en kunnen domweg niet beter – zeker met dit zware programma. Al mag het eigenlijk niet voorkomen dat je je acht keer stoot aan dezelfde steen.

Twente-AZ 098

De frustratie van de late goal heeft inmiddels plaatsgemaakt voor berusting, maar de Enschedese politie heeft niettemin de honden van stal gehaald

Twente-AZ 099

De Twente-fans worden even tegengehouden als de AZ-bussen en -auto’s vertrekken

Twente-AZ 102

En wij rijden nog even een kleine drie uur terug naar Alkmaar. Met wat alcoholische versnaperingen en pispauzes gaat zo’n reis best snel

Twente-AZ 103a

We naderen Alkmaar

Twente-AZ 104a

Tijd dus om de groep uit Akersloot er in hun woonplaats uit te gooien, inclusief koelbox

Twente-AZ 111

Bij thuiskomst stuiten we op het enige voordeel van om 12:30 uur spelen: je bent op tijd thuis voor Studio Sport. Al hadden we dat programma vandaag nou juist best even kunnen missen.

Dit seizoen zijn er nog drie uitwedstrijden: Na Cambuur volgen Roda op zondag 6 april 16:30 uur en Den Haag op zondag 27 april 14:30 uur (voorlaatste speelronde). Als de wedstrijd tegen Den Haag geen buscombi wordt zullen we dan weer proberen een bus te laten rijden! Anders is het in ieder geval een mooi begin geweest van een gewoonte die we sowieso volgend seizoen een vervolg gaan geven.

Geplaatst op in Fotoverslagen 7 reacties
 • Woonplaatsen drop (bijv. alleen in Hoord-Holland) Zou je in het affiche moeten zetten. Weet zeker dat je dan nog meer mensen krijgt.

  • Cesc

   En dan dat de reizigers uit Alkmaar een uur langer onderweg zijn?

   Voor de volgende keer een opstap in Uitgeest en that’s it! Je moet er ook wel wat voor over hebben

   • Ja joh, dump ze maar op het slechtste station in Noord-Holland. Doe dan maar Castricum. Daar komt de Intercity naar Zaandam tenminste nog.

    • Cesc

     We proberen wat op te zetten en hebben veel dingen overwogen, wat is het meest praktische. Daaruit kwam dat er ergens mensen op te pikken, er zeker bij hoort.

     Alleen hebben we nu een aardige groep uit Akersloot en paar Castricum die meegaan en vooralsnog 0 uit zaanstreek (Nu niet met gejammer komen, dat het niet aantrekkelijk was, qua tijd en alles, er kwam er ook 1 uit Utrecht en 1 uit 020).

     Let wel: Iedereen is welkom! We zijn bereid mee te denken, maar moet wel doordacht zijn en ik vraag mij af wat er zo erg aan is om een kwartiertje om te rijden?

     • Spreek je ook niet tegen. Kwam alleen met suggestie. ‘S avonds en vooral in het werkend rijdt de sprinter op uitgeest om het uur. Dan is castricum aantrekkelijker. Ook omdat het daar minder waait..

 • Alkmaar/Zaanstreek

  Mooi verslag. Zo’n busreis is weer voor herhaling vatbaar.

 • Janwillem Putting

  hulde