Fotoverslag AZ Non-League Day

Zaterdag vond de eerste editie van AZ Non-League Day plaats op het trainingsveld naast het Victorie Stadion. Zo’n 200 supporters genoten in de warme zon van een aantrekkelijke pot voetbal. De opkomst van met name fanatieke supporters viel helaas erg tegen, waardoor de voorziene voetbalsfeer niet echt van de grond kwam. Een verbeterpunt voor de volgende AZ Non-League Day op 13 oktober!

In de stralende zon en met een graad of 25 trapten de spelers van AZ Onder 17 zaterdagmiddag om 14:30 uur af tegen de leeftijdsgenoten van Roda JC B1. De tribunes waren redelijk volgestroomd met vrienden en familie van de spelers, geïnteresseerden, trainers en scouts, maar helaas veel te weinig fanatieke AZ-supporters. Waar de actie breder, vaker en eerder was aangekondigd dan de eerste keer dat Victoria opriep naar de training te komen en beneden op de Ben-Side te gaan trok de Non-League Day minder supporters dan die acties. Aan de andere kant is 200 man voor een eerste Non-League Day ook niet onaardig, zeker gezien het prachtige strandweer en het feit dat deze jeugdwedstrijd pas vijf dagen van tevoren werd aangekondigd.

Voetbal, zon en bier

De afwezigen misten een heerlijke voetbalmiddag, waar je in de zon met een biertje in de hand (géén light) op de tribune kon staan. AZ Onder 17 begon furieus aan de wedstrijd en creëerde kans op kans, maar wist deze op ongelooflijke wijze allemaal te verprutsen. In de tweede helft kwam Roda er zowaar een paar keer dreigend uit, en rondde de eerste échte aanval meteen af: 0-1. De Roda-spelers vierden het doelpunt alsof de Champions League zojuist was binnengesleept, want een doelpunt was nog nooit zó tegen de verhouding in gemaakt. In de rest van de wedstrijd speelde AZ vooral tegen zichzelf, miste het nog enkele kansen maar ebde het geloof op winst of zelfs maar een punt langzaam weg. Zonde, want AZ gaat dit jaar voor het kampioenschap en haalde uit de eerste twee wedstrijden al vier punten. Gezien het spelbeeld van goed, verzorgd en aanvallend voetbal had AZ de wedstrijd gewoon moeten winnen, maar ook het verliezen van dit soort wedstrijden hoort bij de opleiding tot profvoetballer. En zelfs in het profvoetbal zijn dergelijke wedstrijden, zeker ook bij AZ, vaak genoeg te zien.

Al met al kijken Victoria en AZ terug op een redelijke eerste Non-League Day, waar eigenlijk alleen de opkomst en de uitslag van de wedstrijd tegenvielen. Het concept bewees in ieder geval zijn succes, want de aanwezigen hadden een heerlijke voetbalmiddag. Ook de spelers genoten van het spelen voor veel publiek, al hadden ook zij ‘wel meer sfeer verwacht’. De volgende keer hopen we daarom op meer supporters die de jeugd komen steunen in een interlandweekend. Op zaterdag 13 oktober speelt AZ Onder 15 (C1) om 12:00 uur tegen Vitesse/AGOVV C1. Zet de datum vast in de agenda en kom die dag naar AZ!

Samen met de RWF zullen we voor deze middag een vuurwerkactie voorbereiden. Deze kan alleen doorgaan als er genoeg supporters aanwezig zijn. Kom dus naar de tweede AZ Non-League Day en laat zien dat de Ben-Side er ook is voor de jeugd van AZ!

Hieronder enkele foto’s van afgelopen zaterdag:

Voor de wedstrijd worden samen met de RWF de spandoeken opgehangen. Foto: Victoria Alkmaar

Uiteindelijk staat er in de Victoria/RWF-hoek slechts een handjevol supporters. Niet minder gezellig, maar qua voetbalsfeer teleurstellend. Foto: Victoria Alkmaar

Support Your Local, Ben-Side: Steun niet alleen AZ1, kom ook eens kijken bij de jeugd! Foto: AZ Fanpage/Johannes Klinkenberg

AZ zet aan, terwijl het publiek in de zon van een biertje geniet. Hier wel! Foto: AZ.nl/Ed van de Pol

AZ Onder 17 strijdt voor wat het waard is, maar Roda B1 steelt de overwinning. Goed gespeeld, volgende keer beter boys! Foto: AZ Fanpage/Johannes Klinkenberg

Meer foto’s van AZ Non-League Day staan op de Flickr-account van AZ Fanpage. Op AZ.nl staat een verslag plus foto’s van de wedstrijd.

Geplaatst op in Fotoverslagen 1 reactie