Forumavond gaat niet door

De forumavond die gepland stond voor dinsdag 15 januari gaat wegens een gebrek aan belangstelling niet door. Dat heeft de SV woensdag in overleg met AZ besloten.

Naast de 21 vragen die via Victoria zijn binnengekomen heeft de SV van zeven supporters vragen ontvangen. ”Dat is veel minder dan voorgaande jaren,” zegt Remco Strik, voorzitter van de SV. ”Afgaande op dit lage aantal vragen verwachten we ook niet al te veel supporters op de avond zelf. Omdat het organiseren van de forumavond geld en tijd kost en we ook Toon Gerbrands en Earnest Stewart niet willen laten opdraven voor maar dertig supporters hebben we besloten een streep door de forumavond te zetten.”

Internet

Strik: ”Het is erg jammer, want een forumavond is juist een mooie gelegenheid voor supporters om in discussie te gaan met de beleidsbepalers bij AZ. Ik weet niet waar de lage animo vandaan komt. Vorige keer was het ook al niet erg druk. Misschien wordt er nu alleen nog maar onderling op internet gediscussieerd, en durven mensen zich niet rechtstreeks tegen Stewart of Gerbrands uit te spreken. Misschien scheelt het ook dat AZ zo nu en dan op de website al vragen van supporters beantwoordt.”

De SV zal de zeven ingestuurde vragen wel opsturen naar AZ. De antwoorden zullen via het SupportersmagAZine of de website openbaar gemaakt worden. Victoria zal de vragen die het op de forumavond wilde stellen ook naar AZ sturen, en over de antwoorden indien nodig een gesprek met AZ beleggen. Uiteraard zal ook hiervan verslag worden gedaan op de website.

Strik: ”Misschien is dit wel de toekomst. Een kleine groep supporters die vragen verzamelt en met AZ in gesprek gaat en vervolgens verslag uitbrengt op internet.”

Reacties

Wat vind jij? Is het terecht dat de forumavond afgelast is? Of is er – zoals onder meer blijkt uit de 21 vragen van Victoria – wel degelijk animo voor een forumavond? Laat je horen als je vindt dat de forumavond later in het seizoen alsnog gehouden zou moeten worden. Als er veel reactie komen zullen we ons er sterk voor maken dat er dit seizoen alsnog een forumavond komt. Anders is bovenstaande oplossing misschien efficiënter.

De matig bezochte forumavond op 12 april 2011 die met Verbeek, Schaars en Stewart louter over sportieve zaken ging. Foto: AZ.nl

Geplaatst op in Nieuws 2 reacties
 • Heerschop

  Hoeveel vragen waren er vorig jaar dan?

 • AZ Alkmaar

  Ja sorry hoor!
  Ik vind dit echt bezopen!
  Beter 30 mensen die echt hart in de club hebben en met “goede” vragen komen, zeker in deze tijden.
  Dan 500 man, niemand die luistert en aan de bar zitten te brallen!
  Zo word de avond ook te lang.
  Heel erg jammer, wij hadden vrij gemaakt dinsdag en keken er erg naar uit!
  Gemiste kans.
  Past ook wel weer bij AZ kwa kansen missen…