Excursie ‘modern voetbal’ naar Venlo

AZ en VVV organiseren in samenwerking met de lokale driehoek in Venlo een excursie ‘modern voetbal’ voor AZ-supporters. De excursie zal plaatsvinden op zondag 2 oktober. Voor deelname is een AZ seizoen- of clubkaart verplicht. Er zijn 550 plaatsen beschikbaar.

Centraal in de excursie staat de wedstrijd AZ-VVV, die op het moderne tijdstip van 12:30 begint. Normaal was 14:30 altijd het gangbare aanvangstijdstip, maar onder invloed van de commercie – in dit geval Eredivisie Live – wordt al om 12:30 afgetrapt. Verder hebben de organisatoren voorafgaand aan de wedstrijd nog tal van activiteiten in petto.

Deelnemers kunnen kiezen tussen bus (27,50 euro voor leden van de SV en 32,50 euro voor niet-leden) en de auto (25,50 euro). De bussen vertrekken zondag al om 8:45 vanaf het Victorie Stadion, dat in het moderne voetbal ook wel naar een sponsor genoemd wordt. Onder begeleiding van zogenaamde ‘stewards’, voorheen suppoosten genoemd, zal de reis naar Venlo aanvaard worden. In de bus zijn diverse versnaperingen verkrijgbaar. Modern is de beperking op het bier: slechts twee blikjes per persoon op de heenweg. Voor het ouderwetse gevoel wordt wel nog altijd de blinde poule georganiseerd. Ver voor Venlo wordt door de organisatie voor politie-begeleiding gezorgd, omdat er in het moderne voetbal veel meer gevaarlijke hooligans zijn dan in het ouderwetse voetbal. De motoragenten steken die schobbejakken maar mooi de loef af!

Voor een complete ‘modern football experience’ wordt aangeraden met de auto te reizen. Hierbij krijgt u namelijk inzicht in één van de treffendste voorbeelden van modern voetbal: het ‘omwisselen’. U koopt immers vooraf geen kaartje voor de wedstrijd, maar een heus ‘omwisselbiljet’. Het kaartje voor de wedstrijd is vervolgens op vertoon van het omwisselbiljet af te halen op een winderige parkeerplaats langs een snelweg. Ditmaal is dat parkeerplaats Haarrijn langs de A2, ter hoogte van Breukelen. Hier dient u tussen 9:30 en 10:00 het kaartje op te halen. Tevens krijgt u een routebeschrijving mee. Deze methode verhindert dat u ouderwets kunt genieten van een bezoekje aan de speelstad met een hapje en een drankje. Immers, ook u bent een hooligan in de dop!

Als rond het middaguur is aangekomen bij het stadion, wordt u betast door een steward die controleert of u geen bommen en granaten naar binnen probeert te smokkelen. Vervolgens wordt u naar een kooi in de nok van het stadion geleid, van waaruit u de wedstrijd nauwelijks kunt zien. U bent zelf overigens wel te zien. Kijk maar eens naar de camera’s die her en der zijn opgehangen, en de stewards die u in de gaten houden. En denk ook nog even aan het kaartje dat u pas na registratie bij AZ kon kopen. De hekken waarmee het vak omgeven is, zijn nodig omdat achter iedere normale burger een hooligan in de dop zit. Op een andere manier kan ‘de veiligheid niet gegarandeerd worden’, en dat is natuurlijk wel het laatste wat je in het moderne voetbal zou willen.

Na afloop van de wedstrijd kunt u onder politiebegeleiding de grensstad weer verlaten, om even later de vrijheid terug te krijgen die in het voetbal eens zo normaal was. AZ, VVV en de lokale driehoek wensen u een prettige dag!

Geplaatst op in Combibeleid Reageer