Eindhoven houdt vast aan autocombi

Net als voorgaande jaren is de wedstrijd tegen PSV om nog altijd onopgehelderde redenen alleen per autocombi te bezoeken. AZ speelt op zaterdag 14 april dankzij Eredivisie Live al om 18:45 de topper tegen de Eindhovenaren. ‘s Middags de stad in is welhaast onmogelijk, omdat tussen 16:45 en 17:15 omgewisseld moet worden bij De Lucht op de A2, ter hoogte van Den Bosch.

Om uitsupporters verder te irriteren moet er geparkeerd worden op een minieme parkeerplaats in het uitgestrekte Strijp waar slechts plaats is voor tachtig auto’s. Om deze reden moeten er minimaal drie mensen in één auto zitten, en zijn er slechts 240 kaarten beschikbaar voor de autocombi. De rest is veroordeeld tot de bus.

Het nut van de autocombi heeft zich, zeker in Eindhoven, nog nooit bewezen. Waarom Eindhoven AZ-supporters verbiedt om voor de wedstrijd de stad in te gaan is volstrekt onduidelijk. Al jaren hebben zich geen incidenten voorgedaan tussen PSV- en AZ-supporters. Ook moet er vanaf de parkeerplaats naar het stadion nog een stuk worden gelopen, waardoor er – voor wie echt wil – alsnog alle ruimte is voor een stoeipartijtje met de mannen van De Aftrap.  De autocombi voorkomt dus helemaal niets, maar pakt louter de goedwillende supporters die van tevoren nog even de stad in willen.

Als er voor 4 april meer dan 800 kaarten zijn verkocht krijgt AZ beschikking over 1200 kaarten. Anders blijft het uitvak beperkt tot 800 plekken. Kaarten kosten maar liefst 26 euro voor de autocombi en 28 (leden) en 33 euro (niet-leden SV) voor de bus.


AZ-supporters op zoek naar de exacte omwissellocatie op parkeerplaats De Lucht. Deze bleek eind jaren ’90 voor de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard nog niet te bestaan.

Geplaatst op in Combibeleid Reageer