Vrij vervoer naar Twente

In tegenstelling tot eerdere berichten is FC Twente-AZ op zondag 7 oktober 16:30 uur met VRIJ VERVOER te bezoeken! Dat betekent dus dat je ook met de trein kunt en dat het niet per se nodig is om met minimaal 3 man per auto te reizen. De onduidelijkheid komt voort uit de wens van AZ om ‘bij bepaalde clubs niet te motiveren tot treinreizen’ en daarom een vage omschrijving van de kaartverkoopregeling op de website te zetten. Navraag van Victoria heeft duidelijk gemaakt dat het dus wel degelijk mogelijk is om op iedere gewenste manier naar het uitvak in Enschede te reizen.

”Het motiveren tot treinvervoer zou risico’s in kunnen houden voor AZ-supporters die zich niet bewust zijn van de risico’s,” aldus veiligheidscoördinator Rob Koning. Dat zou kunnen, maar is nog geen reden om op de website min of meer te verzwijgen dat het wél mogelijk is. Supporters kunnen die overweging immers best zelf maken, en hebben daar geen betuttelende club of overheid voor nodig. AZ verwacht genoeg te hebben aan de 80 beschikbare parkeerplaatsen bij het uitvak, maar mocht dit in de loop van de week toch niet genoeg blijken te zijn zal vermoedelijk gebruik worden gemaakt van het tweede parkeerterrein even buiten het stadionterrein dat Twente voor uitsupporters beschikbaar heeft.

Na een gelijkspel en twee nederlagen in uitwedstrijden snakt AZ naar een uitoverwinning. Hierbij kan het de steun van de supporters goed gebruiken! De wedstrijd begint pas om 16:30 uur dus er is genoeg tijd om uit te slapen of juist de kroeg in de duiken. Kaarten voor vrij vervoer kosten 29 euro en zijn tot woensdag 3 oktober 15:00 uur online en tot vrijdag 5 oktober 12:00 uur via het Fancentrum verkrijgbaar. Kaarten voor de bus kosten 30 euro (leden) en 35 euro (niet-leden SV). De kaartverkoop voor de bus loopt na woensdag 3 oktober alleen nog door als er nog vrije plekken zijn in de tot dan toe gereserveerde bussen. Om zeker te zijn van een buskaartje moet je er dus uiterlijk dinsdag 2 oktober bij zijn. De bussen vertrekken zondag 7 oktober om 13:00 uur vanaf het Victorie Stadion.

Kaarten koop je HIER!

Geplaatst op in Combibeleid Reageer