Eerbetoon Fernando Ricksen in Sittard

Fortuna Sittard organiseert – mede op verzoek van de spelers zelf – zondag 25 mei een eerbetoon voor Fernando Ricksen. De verdediger stelt deze zondag een elftal samen van spelers met wie hij gedurende zijn carrière bij Fortuna Sittard, AZ, Rangers FC en Zenit Sint Petersburg heeft gevoetbald. Daarnaast worden veel andere spelers en trainers verwacht die een belangrijke rol hebben gespeeld in de loopbaan van Ricksen. De wedstrijd zal worden gespeeld in het stadion van Fortuna.

“Ik ga jongens benaderen waarmee ik gespeeld heb en trainers die mij gevormd hebben”,  zegt Ricksen hierover tegen De Limburger. “Het moet een leuke dag worden voor alle supporters.”

Zodra er meer bekend is over kaartverkoop en aanvangstijden zullen we dat uiteraard publiceren. Afhankelijk daarvan zullen we ook kijken of we bussen kunnen regelen of bijvoorbeeld een treingroep kunnen formeren.

Fernando Ricksen

Fernando Ricksen vertelde eind oktober hij in De Wereld Draait Door dat hij lijdt aan de dodelijke spierziekte ALS (amyotrofe laterale sclerose). In het daarop volgende weekend werd bij de wedstrijd AZ-ADO Den Haag een applausminuut georganiseerd door supporters van AZ én Fortuna Sittard. De biografie Vechtlust die toen verscheen is inmiddels in Nederland 87.000 keer verkocht en zal binnenkort worden vertaald in het Engels en in het Russisch.

Fernando Ricksen (37) speelde 105 wedstrijden voor AZ en scoorde 12 keer. De in Heerlen geboren verdediger begon zijn carrière in 1993 bij Fortuna Sittard. Vanuit Alkmaar vertrok hij voor zes jaar naar Rangers, waar hij zijn beste wedstrijden speelde, prijzen won (twee kampioenschappen en twee bekers) en international werd (12 interlands). In 2006 haalde Dick Advocaat hem naar Zenit, maar daar kwam hij in vier jaar slechts tot veertien wedstrijden. Hij sloot zijn carrière af met drie seizoenen bij jeugdliefde Fortuna. Afgelopen zomer stopte hij met voetballen en werd trainer van Fortuna Onder 17. Kort daarna werd ALS geconstateerd.Ricksen AZ-ADO

Geplaatst op in Nieuws Reageer