Drie AZ-doeken mee naar Borisov

Op het veld mocht er dan gewonnen worden, hierbuiten werd een gevoelige nederlaag geleden. Na de wedstrijd om des keizers baard van gisteren tegen het Wit-Russische BATE Borisov is de aanhang van laatstgenoemde op laffe wijze met drie AZ-spandoeken aan de haal gegaan. Bij het opruimen van de doeken zagen een paar communisten de kans de drie doeken, die even in een hoek waren neergelegd, mee te nemen.

Een AZ-steward stond erbij een keek ernaar. ,,Wat ik nou toch zag, dat heb ik nog nooit meegemaakt,” was het enige wat hij uitbracht toen de jongens van de Red White Fanatics terugkwamen en het gemis van hun doeken ontdekten. In allerijl werd stewardopperhoofd Guido ingeschakeld, die nog alles heeft geprobeerd om de doeken terug te vinden. Onder meer de BATE-bus werd doorzocht. Het mocht niet – sorry, flauw – baten.

Volgers van de Wit-Russische competitie kunnen dus komend weekend proberen de doeken op de BATE-tribunes proberen te spotten. De drie vermiste doeken zijn ‘SPQA’, ‘Ben Side’ met groene letters en ‘Ben Side Alkmaar’ in Guinness-stijl. De laatste had zojuist z’n debuut in het stadion gemaakt, de eerste werd een jaar geleden met vereende krachten geschilderd door een combinatiedelegatie van Victoria en RWF.

Wie nog eens in de buurt van Borisov is, weet wat hem te doen staat. Ondertussen zien we maar de zonzijde van de zaak in. Ben Side zal haar naamsbekendheid in het Oostblok zien toenemen, al is het dan misschien niet om de mooiste reden. Verder is het een mooie aanleiding om weer eens nieuwe doeken te gaan schilderen. We zijn immers geen Fossa dei Leoni, we gaan door!

SPQA 1967

Ben Side Alkmaar en Ben Side

‘S.P.Q.A.’ ‘Ben Side’ en ‘Ben Side
Geplaatst op in Nieuws 2 reacties