Derby Weekend: Training en matchday!

UPDATE donderdag 14 maart 12:00 uur: De training is niet op het trainingsveld maar in het stadion. De Van der Ben-tribune is geopend voor supporters. De warming-up wordt op ons verzoek afgewerkt voor de tribune en dus niet zoals de vorige keer aan de andere kant van het veld. De vorige keer hadden de spelers en trainers last van knalvuurwerk dat gedurende de training werd afgestoken, dus hierbij de oproep knalvuurwerk te beperken tot de eerste paar minuten als de spelers het veld op komen.

Over een kleine twee weken staat de Noord-Hollandse derby weer op het programma. AZ ontvangt Ajax op zondag 17 maart in het Victorie Stadion. Met een training op zaterdag en het klassieke tijdstip van 14:30 uur als aanvangstijdstip op zondag biedt het Derby Weekend alle gelegenheid om de spelers op scherp te zetten én de saamhorigheid onder supporters verder te vergroten!

Training
Zaterdag 16 maart om 11:00 uur traint AZ voor het laatst in aanloop naar de derby. Net als voorgaande jaren roepen we alle supporters op om met vlaggen, spandoeken, sjaals en vuurwerk naar de training te komen om de spelers optimaal te motiveren voor de wedstrijd van de volgende dag! Dit is ook een mooi moment om de spelers erop te wijzen dat er de komende weken onvoorwaardelijke inzet wordt geëist om de nacompetitie te ontlopen. We verzamelen tegen elf uur tussen het trainingsveld en het stadion om een erehaag te vormen voor de spelers die naar het trainingsveld lopen. Tijdens de training kunnen we de spelers vanaf de tribunes bij het trainingsveld verder vocaal motiveren. Na afloop is er uiteraard ook nog gelegenheid om de spelers aan te spreken en persoonlijk te wijzen op het belang van deze wedstrijd én het ontlopen van de nacompetitie!

Matchday
Zondag 17 maart staat om 14:30 de wedstrijd op het programma, maar daar kun je natuurlijk niet op een lege maag naartoe. Met Gunnery’s Irish Pub op de Plattestenenbrug in Alkmaar – trouw sponsor van Supportersbeweging Victoria Alkmaar – hebben we daarom dan ook afgesproken dat zij al om 11:00 uur de deuren zullen openen voor dorstige AZ’ers. Om 13:30 uur zullen we vervolgens gezamenlijk van de Plattestenenbrug naar het stadion lopen. Door met een grote groep supporters gezamenlijk naar het stadion te lopen ontstaat hopelijk al een mooie sfeer die we voort kunnen zetten in het stadion!

Op naar derbywinst: van Alkmaar de Victorie!

Zegt het voort, en zorg dat je er bij bent in het Derby Weekend!

 

Geplaatst op in Acties Reageer