De nieuwe uitshirts

Het heeft uiteindelijk wat later plaatsgevonden dan in eerste instantie de bedoeling was, maar afgelopen week heeft het bestuur van Victoria Alkmaar samen met Remco Strik (SV AZ) om de tafel gezeten met Earnest Stewart om het ontwerp van de nieuwe uitshirts te bespreken.

Op 19 januari vorig jaar (tijdens de forumavond) dienden we vanuit onze leden de vraag in of het mogelijk was om inspraak te krijgen in het ontwerp van de nieuwe shirts. Een door de aanhang gewaardeerd shirt zal gretiger aftrek vinden in de winkel en daar zou de club natuurlijk ook bij gebaat zijn. AZ kon zich vinden in het idee en uiteindelijk zijn er met dank aan alle creatievelingen op de AZ Fanpage een aantal ontwerpen afgeleverd bij Earnest Stewart. Deze reageerde meteen enthousiast en beloofde ons uit te nodigen voor een gesprek nadat er overleg was geweest tussen kledingsponsor en club. 

Afgelopen woensdag was het gesprek daar en we kunnen concluderen dat AZ op dit punt heel erg wil meedenken met de supporters. Zo keert de burcht (in de volksmond ook wel bekend als de watertoren) weer terug op het shirt en is er rekening gehouden met diverse wensen vanuit de supporters ten aanzien van het model. Zo zal het shirt niet te strak, maar zeker ook niet te wijd worden. Op aangeven van heel veel supporters zal men ook niet meer te frivool gaan worden in de kleurkeuze. Dus geen geel-blauw meer, maar gewoon terug naar de basis door te kiezen voor de logische kleuren rood, wit en zwart. Verder kijkt men nog of er nog mogelijkheden zijn om een plek te vinden voor een beeldbepalend Alkmaars gebouw, al staat daarbij wel voorop dat dit niet ten koste van het ontwerp mag gaan.

Samen met de Supportersvereniging AZ hebben we bij AZ aangegeven dat dit wat ons betreft een jaarlijks terugkerend gesprek mag worden omdat dit soort dingen ervoor zorgen dat de kloof tussen club en supporters kleiner wordt.  En dat is iets waar we allemaal veel waarde aan hechten.

Geplaatst op in Nieuws 1 reactie