Combi-waanzin in Den Bosch

FC Den Bosch-AZ staat woensdag weer eens op het programma, met dank aan de KNVB-Beker. Het potentieel drukbezochte tripje naar Den Bosch werd echter de nek omgedraaid doordat men het nodig achtte een autocombi op te leggen. Volgens AZ vanwege het feit dat Den Bosch ‘best wel fanatiek publiek heeft, wat in het verleden nog wel eens tot onrust heeft geleid in en om het stadion’. Bovendien betreft het een bekerwedstrijd, ‘waar door het knockout-principe extra spanningen kunnen ontstaan’. Een tamelijk overdreven beschrijving van een doordeweeks potje voetbal in de eerste ronde van de beker.

Nog gekker wordt het als we een blik werpen op de website van FC Den Bosch. Gereduceerde tarieven voor deze ‘extra spannende’ wedstrijd, kennelijk om toch nog wat mensen naar het stadion te lokken. En: vrije verkoop! Bij iedere sigarenboer in Nederland zijn vrij kaarten te krijgen. Tevens kun je bij het stadion aan de kassa een kaartje kopen, zij het op vertoon van een legitimatiebewijs.

AZ-supporters die de wedstrijd graag vanuit het uitvak bekijken met een autocombi de file insturen, terwijl het gewoon mogelijk is een kaartje te kopen voor het thuisvak en vrij naar Den Bosch te reizen. Krommer zie je een kaartverkoopregeling niet vaak. De zinloosheid van de combi, die louter goedwillende supporters treft maar eventuele hooligans buiten schot laat, is hiermee maar weer eens aangetoond.

Geplaatst op in Combibeleid Reageer