Censuur en intimidatie bij AZ

Nadat afgelopen week al bekend werd dat Gertjan Verbeek om onzinnige redenen een interview weigerde met het Supporters MagAZine heeft hij er vanavond nog een schepje bovenop gedaan door voor de wedstrijd tegen AGOVV een spandoek te laten verwijderen op ’t Lood.

Het spandoek dat op last van Verbeek werd verwijderd bevatte de tekst: ‘Onze passie en strijd verdienen een beter beleid’ en dit doek was onderdeel van het landelijke initiatief tegen het moderne voetbal. Het doek was dus niet gericht tegen het beleid van AZ of de werkwijze van Gertjan Verbeek, maar was dus puur bedoeld om een landelijk statement te maken tegen alles wat er mis is in de voetballerij.

Nadat Gertjan Verbeek Henk van Rijnsoever instrueerde om dit doek te laten verwijderen schakelde deze na telefonisch overleg met Toon Gerbrands medewerker Veiligheid Guido Florijn in om het doek weg te halen. Na een flinke discussie waarin er niet werd geluisterd naar argumenten en uitleg over de tekst op het doek vond de heer Florijn het nodig om het doek kapot te scheuren.

Ook een nieuwe actie tegen het moderne voetbal werd door middel van het dreigen met stadionverboden de kop ingedrukt en dat betreuren wij zeer. Het was namelijk de bedoeling om te laten zien op welke manier wij het voetbal graag beleven en dat mocht blijkbaar ook niet. Er was, zoals bij zoveel clubs in Nederland een doek gemaakt met daarop:  ‘Dit is onze beleving’ en het was de bedoeling om wat vuurwerk af te steken om deze actie kracht bij te zetten.  Wij dachten, naïef als we blijkbaar zijn, dat dit geen probleem mocht zijn bij een oefenwedstrijd, maar ook daar dachten ze bij AZ dus weer anders over.

Door deze acties te ondernemen en door niet open te staan voor argumenten van de aanwezige supporters laten zowel Gertjan Verbeek en de club AZ zien dat de acties die Victoria Alkmaar en de Red White Fanatics ondernemen hard nodig zijn. Als men niet eens de moeite neemt om zich te verdiepen in de achtergronden van zaken dan is dat voor ons een bewijs dat de club zich steeds verder vervreemd van haar eigen aanhang.

Wij reken erop dat de gesprekken die volgen met mensen die zijn uitgenodigd bij de club niet leiden tot ongewenste maatregelen. Een openbaar excuus aan de fanatieke aanhang lijkt ons op dit moment beter op zijn plaats namelijk.

Lid worden van Victoria Alkmaar kan hier (doe het, want samen kunnen we veel meer doen tegen dit soort dingen!)

Geplaatst op in Nieuws 9 reacties
 • colin MVV

  het hedendaagse op de dag van vandaag!

 • maakt wel uit

  Maakt niet uit: pisvee typen, stoere vent ben je hoor. Maar ik wens jullie (als PSV’er) wel veel succes in de strijd tegen het achterlijke supportersbeleid wat bij jullie ook schrijnend is.

 • Snap niet dat je dit laat gebeuren ?!

 • S,az

  Er heeft in het NHD ook nog een klein artikel gestaan over dit incident. Het was allemaal niet zo schokbarend, maar toch grappig om te zien dat er media aandacht voor was.

 • wat gaat dit nou over..

 • Boymans

  Gelukkig gaat guido het doek vergoeden’ wat ben jij een loser guido kruipen voor die hoge heren dat doe je.
  Je geeft niks om de trouwe supporters zelf had je als ”supporter”in de alkmaarder hout de grootste bek nu ben je een konte likker een 0 dat ben je!

 • tom

  Wat is de bedoeling van dit soort acties? Het is prima om ergens tegen te zijn, maar je kunt toch beter aangeven waar je voor bent en daar medestanders bij zoeken?

 • maakt niet uit

  Dat word dus aktie tegen pisvee en zal voor een lekker sfeertje zorgen op de tribune