BOYCOT De Graafschap-AZ

Rillend kruipt hij onder het bureau vandaan. De burgemeester van Doetinchem heeft zojuist vernomen dat De Graafschap-AZ op 27 oktober op het programma staat. Het affiche van het beladen duel doet hem nu al sidderen. Promoveren is best aardig, maar de consequentie dat dit risicoduel in optima forma nu weer op het programma staat in een stuk minder leuk.

En dan wordt de wedstrijd ook nog eens op woensdag om 19:00 gespeeld! Waar zijn secretaresse het eerder nog over een doordeweeks niemendalletje had waar niemand op tijd heen zal kunnen reizen na werktijd, is de burgervader een andere mening toegedaan. Het donkere Doetinchemse bos kan immers, zeker als Halloween nadert, kwade invloeden in mensen losmaken, waarbij vooral AZ-supporters een risicogroep vormen. Dit gevoegd bij het feit dat doordeweeks studenten, een notoire groep mensen die het gebruik van grof geweld tot alledaagse gewoonte heeft verheven, massaal van hun OV-jaarkaart gebruik kunnen maken is de reden dat een autocombi de enige passende maatregel is om ervoor te zorgen dat de kans zo klein mogelijk is dat ook Doetinchem ten prooi valt aan het inferno van geweld dat de Alkmaarse supporters doorgaans meebrengen.

Bovenstaand stukje klinkt misschien belachelijk, maar het is kennelijk de manier waarop men aankijkt tegen ons, voetbalsupporters en AZ-supporters in het bijzonder. Om te voorkomen dat er een treurig plukje mensen op deze woensdagmiddag naar Doetinchem afreist en hiermee impliciet instemt met dit soort waanzinnige regelingen, roepen wij op tot een boycot van deze wedstrijd. Het besluit stond al vast voordat ‘overleg’ met AZ plaatsvond, waarna de tegenargumenten van AZ zijn genegeerd. Laat je niet behandelen als een crimineel, en geef een signaal af aan de beleidsbepalers die volkomen zijn doorgeslagen in de omgang met supporters. Reis niet naar Doetinchem met de combi, maar koop een kaartje voor het thuisvak of blijf in Alkmaar. Maak een vuist tegen de onnodige repressie!

Supportersbeweging Victoria Alkmaar & AZ Fanpage

Geplaatst op in Combibeleid Reageer