BOYCOT AZ-NAC

De maat is vol: stop stadionverboden! AZ-supporters uit vak W en X1 hebben de handen ineen geslagen en roepen op om het vak zondag leeg te houden tijdens AZ-NAC uit protest tegen het Alkmaarse supportersbeleid. In plaats daarvan vragen we supporters de wedstrijd in cafés in de stad te kijken.

Tot twee keer toe konden uitsupporters voor onrust zorgen in thuisvakken en tot twee keer toe werden AZ-supporters ervoor bestraft. De stadionverboden die zijn uitgedeeld voor ‘provocatie’ zijn dan ook onacceptabel. Niet alleen voor de bestraften, maar voor alle AZ’ers is dit een mes in de rug.

We maken ons grote zorgen dat het huidige beleid zorgt voor een steeds leger en sfeerlozer stadion. De stemming onder supporters is zelden zo negatief geweest, het aantal seizoenkaarthouders sinds De Hout niet zo laag. Met één keer een leeg vak hopen we AZ en Alkmaar wakker te schudden dat er iets moet veranderen. Stop het opleggen van onzinnige stadionverboden, behandel supporters niet als potentiële criminelen en zorg dat overlastgevende uitsupporters zo snel mogelijk uit het stadion verwijderd worden. Alleen dan kunnen we het tij keren en stadion weer vol krijgen.

Geplaatst op in Acties Reageer