Bekerfinale: sfeervak en vrij vervoer!

De kaartverkoop voor de bekerfinale is gisteren door AZ bekendgemaakt en de belangrijkste conclusie is dat de wedstrijd naar verwachting gelukkig gewoon op alle mogelijke manieren te bezoeken is. Er is zelfs geen restrictie voor het aantal kaarten voor vrij vervoer. Na contact met AZ is tevens duidelijk geworden dat er toch een sfeervak gecreëerd gaat worden om ervoor te zorgen dat de fanatieke supporters bij elkaar kunnen staan. Alle reden dus om kaarten te kopen en AZ massaal te steunen! De bekerfinale tegen PSV wordt op Hemelvaartsdag donderdag 9 mei om 18:00 uur gespeeld in De Kuip in Rotterdam.

Na een mooie opzwepende tekst ‘Op naar Victorie!’ op AZ.nl komt er toch nog een pittig lijstje met ontmoedigende maatregelen. Het kaarten kopen is met een mobiele telefoon, codes en wachtrijen een hele toer, en dan hebben we het nog niet gehad over het omwisselen van de kaarten waarvoor je in de weken voor de finale naar het stadion moet. Het is bij dit omwisselen dat gekozen kan worden voor een bepaald sfeervak. Meer informatie hierover volgt, maar je kunt dus gewoon vast kaarten kopen als de kaartverkoop aanstaande dinsdag 19 maart om 7:00 uur begint. Een vak kies je dan later bij het omwisselen. Als je met de bus gaat hoef je niet om te wisselen en beland je dus zeer waarschijnlijk ook niet in het sfeervak, hoewel we natuurlijk hopen dat de supporters zich in élk vak schor schreeuwen om AZ naar de vierde bekerwinst in de historie te leiden!

De kaarten voor vrij vervoer kosten maar liefst 38 euro. Tegen de 30 euro van de vorige bekerfinale in 2007 is dat een inflatie van 27% in zes jaar. In het voetbal kan het allemaal. AZ wil graag dat iedereen met de bus gaat en heeft daarom al 200 bussen gereserveerd. Kaarten voor de bus kosten 46 euro. De eerste bussen vertrekken rond 12:45 uur. Vanaf 15:30 uur is er rond het stadion ‘entertainment’, maar je kunt waarschijnlijk niet het stadionterrein af om de uren voor de wedstrijd beter de besteden. Wel zijn rond het stadion uiteraard ook gewoon bier en snacks te krijgen.

In de verkoopregeltjes staat min of meer een verbod op zelf gehuurde bussen beschreven. We hebben de vraag uitstaan bij AZ wat dit precies inhoudt en vooral waarom een bus huren niet zou mogen als sprake is van vrij vervoer. Waarschijnlijk gaat het vooral om het parkeren bij het stadion, en is het dus best mogelijk om met een zelf gehuurde bus elders te parkeren. Er staat in ieder geval expliciet dat AZ-supporters van harte welkom zijn in het centrum van Rotterdam, dus daar moeten we dan maar gebruik van maken! Reizen per trein is natuurlijk sowieso mogelijk en waarschijnlijk ook de handigste manier van vervoer. Wie met een auto of minibusje naar het stadion wil moet rekening houden met een verkeerschaos en weinig tot geen parkeerplek. Aan te raden is daarom om elders te parkeren en met de tram/bus/metro/trein verder te gaan.

In totaal zijn 17.500 kaarten beschikbaar. AZ moet op vrijdag 5 april aangeven hoeveel supporters er mee gaan, dus koop je kaarten in ieder geval voor die tijd! Je kunt per (s)cc 4 kaarten kopen. Het hele verhaal van AZ.nl vind je HIER. De kaartverkoop loopt vooralsnog alleen online, maar AZ laat weten dat het na dinsdag misschien ook mogelijk zal zijn om kaarten te kopen bij het Fancentrum indien het nog niet uitverkocht is.

Geplaatst op in Combibeleid 9 reacties
 • Jelmer

  Jullie schrijven: ” Als je met de bus gaat hoef je niet om te wisselen”. Betekend dit kan het wel KAN?! Dit zou de mensen onder mij en mijzelf namelijk antwoord geven op de vraag hoe je in het uitvak komt als je gebruik maakt van busvervoer.

  • Kan niet. Als je met de bus gaat krijg je je kaart in de bus uitgereikt. Je hebt dan dus geen invloed op in welk vak je staat.

 • Ward

  Dus je kan niet in het sfeervak komen als je met de bus reist?

 • Joost

  Heeft iemand een idee hoe je in het sfeervak terecht komt? 

 • henk

  Is kaartverkoop via online of via telefoon ?

  • Beide. Online aanmelden en dan krijg je per sms een code. Beetje gedoe, maar het schijnt niet anders te kunnen zonder dat de hele boel crasht.

  • Victoria

   Beide. Online aanmelden en dan krijg je per sms een code. Beetje gedoe, maar het schijnt niet anders te kunnen zonder dat de boel crasht.

 • AZ

  Goed verhaal. Maar hoe zit het met normaal bier ipv alcoholvrije bende?

  • Victoria

   Voor zover wij weten is er normaal bier bij en in het stadion en mogelijk ook in de bussen, maar 100% zeker weten we dit niet.