AZ verpatst ook naam jeugdcomplex

Na het Victorie Stadion – dat inmiddels aan z’n tweede sponsornaam toe is – wil AZ ook het nieuw te bouwen trainingscomplex bij AFC’ 34 vernachelen met een sponsornaam. Dat laat Toon Gerbrands weten in reactie op vragen van Victoria.

‘Voor de naamgeving van het trainingscomplex geldt dezelfde visie en benadering als voor het stadion. Over de definitieve naam wordt nog gesproken, maar ook hier zijn inkomsten begroot. Deze inkomsten hebben wij nog absoluut hard nodig. Zodra er meer duidelijk is over de naamgeving zullen we dit communiceren.’

Het Victorie Trainingscomplex of zelfs maar een ‘ neutrale’ naam (zoals het huidige Sportcomplex ‘t Lood) lijkt er dus niet te gaan komen. In plaats daarvan moeten er weer wat centen bijeen geschraapt worden om ten koste van de uitstraling van de club een inhoudsloze sponsornaam te kiezen. Ook voor het Victorie Stadion is vooralsnog weinig hoop op verbetering. Op een forumavond ruim een jaar geleden werd als argument gebruikt dat de aanstelling van AFAS ‘te vers’ was om over een naamsverandering van het stadion te beginnen. Anderhalf jaar later blijkt hier nog altijd geen mogelijkheid voor.

Gerbrands: ‘ Op dit moment is er geen ruimte om de naamgeving van het stadion aan te passen. De naamsbepaling is vastgelegd in het nieuwe, vijfjarige contract met AFAS. Zoals eerder aangegeven zijn de inkomsten hieruit voor AZ noodzakelijk.’

De naam Victorie Stadion zal voorlopig dus alleen onder supporters blijven leven. AZ mist een enorme kans om de club en de stad op de kaart te zetten met een prachtige, historische naam voor het AZ-stadion. In plaats daarvan zal het stadion in ruil voor een paar centen nog zeker vijf jaar gebukt gaan onder een nietszeggende sponsornaam.

Geplaatst op in Nieuws Reageer