AZ-supporter betaalt blunders Groningen-AZ

Waar Groningen-AZ vorig seizoen nog voor 3 euro te bezoeken was betalen we dit jaar de volle mep door blunders van AZ én Groningen. We krijgen maar liefst 1100 kaarten in plaats van 525, maar betalen in ruil daarvoor wel 21 euro.

FC Groningen geeft bezoekende clubs gratis kaarten voor een half uitvak als zij ervoor kiezen om niet het hele uitvak op te eisen. De FC kan zo immers de kaarten voor het andere uitvak aan eigen supporters verkopen. Op Feyenoord, ajax en Heerenveen na verkiest iedere club 525 gratis kaarten boven 1100 kaarten á 18 euro (losse kaartprijs). Op die drie clubs na neemt ook niemand meer dan een paar honderd man mee, waardoor de korting zeer welkom is om nog wat meer supporters mee te krijgen. Bij AZ werkte de korting vorig seizoen ook overduidelijk. Waar normaal 200 á 300 man afreist, waren de 525 gratis kaarten nu al een week van tevoren uitverkocht.

AZ is dit jaar de enige club in Nederland die er niet in slaagt het cadeau van FC Groningen uit te pakken. Waar alle Nederlandse clubs gratis en daardoor in groten getale naar het hoge noorden reizen moet de AZ-supporter weer diep in de buidel tasten om in een belachelijk groot en grotendeels verlaten uitvak te staan. AZ legt de schuld bij FC Groningen, die al op 1 augustus moet weten of we het hele uitvak afnemen of de helft. Een belachelijk vroege datum, maar ook dan had AZ al wel kunnen weten dat 525 gratis kaarten een veel beter idee zijn dan 1100 kaarten voor 21 euro per stuk. In de vakantietijd is het er echter niet van gekomen om dit op tijd aan te geven. In een later stadium heeft AZ wel om de korting gevraagd, maar toen vond Groningen het te laat. De AZ-supporter is dus de dupe van nalatigheid van AZ en vreemde halsstarrigheid van FC Groningen.

Supportersbeweging Victoria Alkmaar heeft volgende week een gesprek met AZ over (de prijzen van) uitwedstrijden, waarbij uiteraard ook de gang van zaken rond deze wedstrijd besproken zal worden. Helaas mag het voor deze editie van FC Groningen-AZ niet meer baten.

Eigen vervoer

Kaarten voor FC Groningen-AZ kosten dit keer dus 21 euro. Net als voorgaande jaren moet je per se met de auto bij het uitvak arriveren en hier ook parkeren. Vorige jaren werden supporters die met een taxi of zelfs lopend kwamen echter niet geweigerd, dus je kunt het er op wagen om met de trein te gaan of elders te parkeren. Wie met de bus wil betaalt 25 euro (leden) of 30 euro (niet-leden SV). De bussen vertrekken om 17:15 uur. FC Groningen-AZ wordt gespeeld op zaterdag 17 november en begint om 20:45 uur. Kaarten koop je HIER!

Het met 525 AZ-supporters uitverkochte uitvak in Groningen op 28 augustus 2011

Geplaatst op in Combibeleid 1 reactie