AZ censureert weer eens een spandoek

De spandoekcensuur bij AZ kent geen enkel moment van verslapping. Zelfs bij een onschuldig affiche als AZ-Heerenveen staat men op scherp. Een supporter maakte een ludieke toespeling op de slogan van de hoofdsponsor van de Friezen. ‘’Heerenveen, sportclub zonder winstoogmerk’’ luidde de tekst.

Grof, beledigend en ongepast, vond men bij AZ. Alle seinen gaan op rood als de naam van de tegenstander op een doek staat. Het spandoek mocht het stadion niet in, de tijd die het had gekost om het te maken ten spijt. Sommige stewards waren ook verbaasd dat zelfs dit soort teksten worden afgekeurd, anderen genoten zichtbaar van het machtsvertoon.

AZ laat met het kinderachtige, kleinzielige beleid wederom zien dat het niets om haar supporters geeft. Zonder pardon moet een enthousiaste supporter zijn onschuldige spandoek inleveren. Enige spontaniteit en vrijheid van meningsuiting in het stadion is kennelijk absoluut niet de bedoeling. Andermaal een syndroom van modern voetbal dat steeds engere vormen aanneemt.

Geplaatst op in Nieuws 1 reactie
  • Nicky

    Belachelijk gedoe zeg! Ik kan me nog een doek van Twente herinneren over Cziommer. Die hadden ze weg moeten halen, dit is gewoon ludiek. Denk dat de Heerenveen supporters dit wel konden hebben ook.