Awaydays #14: Victoria on tour naar Twente

Het is maart en AZ strijdt nog altijd op drie fronten mee. In de competitie lijkt een plek bij de play-offs haalbaar, maar om hier zeker van te zijn zal in de resterende acht wedstrijden toch nog een paar keer moeten worden gewonnen. Eén van die mogelijkheden is de uitwedstrijd tegen de wisselvallige ex-titelkandidaat FC Twente op zondag 16 maart om 12:30 uur.

De uitwedstrijd tegen de Tukkers wordt door Victoria aangegrepen om de eerste eigen busreis te organiseren. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar à 15 euro per persoon. Geplande vertrektijd is 9:00 uur. Ideaal dus als je met een goede groep op pad wilt maar geen vervoer hebt of op de katerige zondagochtend geen zin hebt om zelf te rijden. Mocht je toch liever met de auto gaan is het ook een prettige gedachte dat er in ieder geval 50 fanatieke AZ’ers in het uitvak staan, waarmee een goede sfeer zelfs op dit ongelukkige tijdstip op twee uur rijden van Alkmaar gegarandeerd lijkt. Meer informatie en reservering via busreizen@victoria-alkmaar.nl!

Kaartje 28 euro

Omdat FC Twente als één van de weinige clubs geen korting geeft voor het uitvak kost een kaartje voor eigen vervoer 28 euro. Let op dat je zelf een kaartje moet kopen als je mee gaat met Victoria. Bij de SV zit het kaartje wel bij de prijs inbegrepen omdat deze geldt als officiële buscombi, dus met stewards en restricties op o.a. alcohol. Dit is uiteraard niet van toepassing in de Victoria-bus. De SV-busreis kost 30 euro (leden) of 35 euro (niet-leden). Deze bussen vertrekken om 9:00 uur vanaf het stadion.

In totaal zijn 1000 kaarten beschikbaar. Parkeren bij het uitvak is verplicht, waardoor het in tegenstelling tot vorige jaren helaas niet meer mogelijk is om per trein te reizen. De politie Enschede achtte een treinverbod ook voor AZ-supporters nodig na wat schermutselingen met een treingroep NAC-supporters een paar maanden geleden.

victoria bus

Geplaatst op in Nieuws 3 reacties
  • johan

    Bus vertrekt vanaf station alkmaar en je moet lid zijn.

  • Neem aan dat die bus ook bij stadion vertrekt? Alleen voor leden?

    • Zetten vertrektijd- en plaats doorgaans niet online, dus mail voor informatie naar busreizen@victoria-alkmaar.nl. Busreis is inderdaad alleen voor leden, maar je kunt – indien plaats beschikbaar – ook lid worden bij inschrijving voor de busreis.