Awaydays #12: Kowet-uit, Adelaarshorst!

UPDATE vrijdag 31 januari 18:00 uur

Extra kaarten voor Go Ahead Eagles-uit! Op aandringen van Victoria heeft AZ overlegd met Deventer en hierdoor kan volgende week één extra bus rijden. Dit betekent dat er per direct 60 kaarten extra beschikbaar zijn voor de wedstrijd van zaterdag 8 februari 19:45 uur. Er waren binnen twee dagen al 240 kaarten verkocht voor het 400 plaatsen tellende uitvak. Het is mogelijk om nóg een extra bus te laten rijden, maar hiervoor is de hulp van supporters nodig. We willen onder de 120 mensen die met de auto gaan inventariseren hoeveel 9-persoonsbusjes er gaan. Aangezien AZ rekent op 3 man per auto (=1 parkeerplaats) zouden er dan namelijk parkeerplaatsen vrij komen waar extra auto’s of zelfs een bus kunnen staan. AZ vraagt hiervoor de relatienummers van alle 9 inzittenden. Ga je dus met een 9-persoonsbusje, verzamel even de nummers (staat op je (s)cc, begint met 23 en telt daarna 6 cijfers, zie afbeelding) en stuur deze naar Victoria om ervoor te zorgen dat er nog meer medesupporters mee kunnen naar Deventer en we daadwerkelijk in een stampvol vak AZ kunnen steunen! Mailen kan naar: info@victoria-alkmaar.nl. Samen staan we sterk. Op naar Deventer, met 400 man!

relatienummer AZ

Er zijn van die uitwedstrijden waar iedereen blind een kaartje voor haalt. Go Ahead Eagles-uit op zaterdag 8 februari om 19:45 uur is zo’n affiche. Kowet promoveerde onlangs weer eens naar de eredivisie, waardoor we na bijna twaalf jaar weer eens naar Deventer mogen. De laatste keer dat AZ in de Adelaarshorst speelde was op 5 november 2002. AZ won die bekerwedstrijd met 2-3 door goals van Martijn Meerdink, Kenneth Perez en Tim de Cler. De laatste competitiewedstrijd tussen Go Ahead en AZ in de Adelaarshorst was eind december 1997 in de eerste divisie. Ook toen won AZ, met 1-2 door goals van Michel Langerak en Max Huiberts.

De Adelaarshorst is één van de zeer weinige ouderwetse eredivisiestadions en bovendien gelegen midden in een woonwijk op loopafstand van de binnenstad en het station. Qua uiterlijk doet het stadion denken aan de Alkmaarderhout. Er is zelfs een directe link tussen beide stadions, want toen De Hout in 2006 tegen de vlakte ging verhuisden een deel van de stoeltjes naar de Deventer tribunes.

Staanplaatsen

Gezien de charme van het stadion en de omgeving is het jammer dat uitsupporters hier weinig van meekrijgen. De promotie was voor Go Ahead aanleiding het uitvak danig te verkrachten en bovendien nauwelijks parkeergelegenheid te bieden, terwijl het zelfs voor de wedstrijd tegen AZ nodig wordt geacht een halve buscombi op te leggen. We houden ons maar vast aan het enige voordeel van het vak: geen stoeltjes, maar staanplaatsen.

Er is slechts een beperkt aantal autokaarten beschikbaar omdat de club slechts 50 parkeerplaatsen beschikbaar stelt voor een uitvak waar 400 mensen in zouden kunnen. De exacte verdeling van auto- en buskaarten is niet helemaal duidelijk, maar om zoveel mogelijk mensen met de auto te laten komen is het in elk geval verplicht om met minimaal drie man per auto te reizen. Naast de autokaarten zijn er ook al vier bussen in de verkoop, wat het gemakkelijker maakt om met een grote groep direct een bepaalde bus op te kopen.

Kaartje 14 euro

Kaarten voor de autocombi kosten 14 euro. Omwisselen dient tussen 18:30 en 19:00 uur te gebeuren langs de A1 bij parkeerplaats De Paal, kort voor Deventer en even voorbij Apeldoorn. Kaarten voor de bus kosten 26 (leden) of 31 euro (niet-leden SV). De bussen vertrekken om 16:45 uur vanaf het AZ-stadion.

Oude tijden herleven. AZ in de Adelaarshorst. Kowet-away, ga mee!

Adelaarshorst

Geplaatst op in Combibeleid 1 reactie
  • kaasgek

    Victoria kaartje kost 14 euro niet dat het veder wat uitmaakt. Het vak moet vol!